Enter your keyword

Επιλέγοντας το Σωστό Τραπεζομάντηλο για το Εστιατόριό σας

Η επιλογή του σωστού τραπεζομάντηλου για το εστιατόριό σας ή άλλο χώρο εστίασης δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί ελαφρά τη καρδία. Βέβαια, μπορεί να ξεχάσετε εντελώς τα τραπεζομάντηλα και να μείνετε μόνο στα γυμνά τραπέζια. Αλλά, πρώτα, λάβετε υπόψη σας μια μελέτη του 2019 που διερεύνησε την επιρροή που έχουν τα τραπεζομάντηλα στις αντιλήψεις των πελατών για το εστιατόριο. Διαπίστωσε ότι «τα υφασμάτινα τραπεζομάντηλα συνέβαλαν σε σημαντικά υψηλότερη προτίμηση του ορεκτικού και της ποιότητας του γεύματος γενικά», καθώς και ότι «η καλύτερη εξυπηρέτηση, η ατμόσφαιρα και η συνολική εμπειρία» αποδόθηκαν στη χρήση υφασμάτινων τραπεζομάντηλων. Το καλύψαμε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μας σχετικά με το γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε υφασμάτινα τραπεζομάντηλα στο εστιατόριό σας, αλλά πώς μπορείτε να επιλέξετε εξαρχής τα σωστά τραπεζομάντηλα;

Ως κορυφαίος προμηθευτής τραπεζομάντηλων για εστιατόρια, χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας για να καταρτίσουμε έναν κατάλογο με τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε τραπεζομάντηλα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Τι Μέγεθος Τραπεζομάντηλου Χρειάζομαι;

Πριν βιαστείτε να αγοράσετε ένα νέο τραπεζομάντηλο, θα πρέπει να γνωρίζετε αυτό το κρίσιμο στοιχείο πάνω από οτιδήποτε άλλο: το μέγεθος του τραπεζιού που θα καλυφθεί από το τραπεζομάντιλο. Γι’ αυτό, πάρτε τη μεζούρα σας και μετρήστε τόσο το μήκος όσο και το πλάτος του τραπεζιού και σημειώστε το. Τώρα προφανώς δεν θέλετε ένα μέγεθος που να ταιριάζει ακριβώς στην επιφάνεια, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη η προεξοχή, η οποία είναι το επόμενο σημείο μας.

Καθίστε στο τραπέζι και μετρήστε την απόσταση μεταξύ των ποδιών σας και του τραπεζιού. Κάντε αυτή τη μέτρηση και προσθέστε την στις μετρήσεις και των τεσσάρων πλευρών του τραπεζιού. Θα είναι περίπου 20 εκατοστά και στις τέσσερις πλευρές.

Για παράδειγμα, αν το μήκος του τραπεζιού σας είναι 120 εκ. και η προεξοχή είναι 20, τότε θα είναι 120 + 20 + 20 = 160 εκ. Ομοίως, αν το πλάτος είναι 100 τότε θα είναι 100 + 20 + 20 = 140 εκ. Έτσι, το μέγεθος του τραπεζομάντηλου που χρειάζεστε θα είναι 160 x 140 εκ.

Είναι σημαντικό να κάνετε αυτές τις μετρήσεις σωστά πριν παραγγείλετε το τραπεζομάντηλο online για να αποφύγετε την επιστροφή στα τραπεζομάντηλά σας.

Τι Είδους Τραπεζομάντιλα Πρέπει Να Αγοράσω;

Ακολουθούν τα είδη των τραπεζομάντηλων που διατίθενται σήμερα στην αγορά.

Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη τραπεζομάντηλων, το βαμβακερό, είναι εύκολο στην παραγωγή και την επεξεργασία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα αγοράσετε σε σχετικά φτηνές τιμές. Καθώς τα περισσότερα βαμβακερά τραπεζομάντηλα πλένονται στο πλυντήριο, θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε ομαλή την εναλλαγή των αποθεμάτων σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικά ανθεκτικό ύφασμα, οπότε θα έχετε πραγματική αξία για τα χρήματά σας, καθώς κάθε τραπεζομάντηλο θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Μπορείτε να βρείτε βαμβακερά τραπεζομάντηλα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Το βαμβάκι είναι επίσης μια φυσική ίνα που αναπνέει και δεν υποφέρει από τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού, γεγονός που διευκολύνει τον διαχωρισμό του από έναν σωρό βαμβακερά τραπεζομάντηλα και εξασφαλίζει ότι οι καλεσμένοι δεν θα υποστούν το σοκ από τον στατικό ηλεκτρισμό όταν ακουμπήσουν το χέρι τους πάνω του.

Ως συνθετικό υλικό, τα τραπεζομάντηλα από πολυεστέρα έχουν ισχυρά και ανθεκτικά χαρακτηριστικά, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν την εμφάνιση και την αίσθηση των βαμβακερών. Μπορούν να συνδυαστούν με βαμβάκι για τη δημιουργία ενός μίγματος πολυβαμβακερού, αλλά από μόνα τους έχουν παρόμοια πλεονεκτήματα με το βαμβάκι, καθώς είναι ανθεκτικά, φθηνά, πλένονται στο πλυντήριο και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και στυλ.

Σε αντίθεση με το βαμβακερό, ο πολυεστέρας δεν θα συρρικνωθεί αν είναι σε μακρύ κύκλο στο στεγνωτήριο. Στεγνώνει επίσης πολύ πιο γρήγορα και είναι ανθεκτικός στο τσαλάκωμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να καθαρίσετε τα τραπεζομάντηλά σας και να τα ξαναβάλετε στο τραπέζι σε χρόνο ρεκόρ. Απλώς να γνωρίζετε ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι ευαίσθητοι στα τραπεζομάντηλα από πολυεστέρα λόγω των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τους.

Το απόλυτο πολυτελές τραπεζομάντηλο, το σατέν τραπεζομάντηλο είναι ιδανικό για εστιατόρια υψηλής ποιότητας και πολυτελή ξενοδοχεία. Τα σατέν τραπεζομάντηλα είναι συνήθως κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι (αν και προσφέρουμε ένα σατέν τραπεζομάντηλο από 100% πολυεστέρα) και έχουν μια πολυτελή μεταξένια αίσθηση. Εάν αναζητάτε ένα premium και διακεκριμένο τραπεζομάντηλο, τότε αυτή είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Τραπεζομάντιλα Από Βινύλιο & Πλαστικό

Τα τραπεζομάντηλα από βινύλιο και πλαστικό απευθύνονται περισσότερο σε ανεπίσημα εστιατόρια παρά σε επίσημα εστιατόρια. Μπορούν να σκουπίζονται εύκολα μετά τη χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να τα αλλάζετε κάθε φορά που έρχεται ένας νέος πελάτης (φυσικά, ανάλογα με το πόση ακαταστασία έχει προκαλέσει ο προηγούμενος πελάτης), αλλά δεν φαίνονται κομψά και θα ακυρώσουν εντελώς οποιαδήποτε αίσθηση εκλέπτυνσης που επιδιώκετε. Ωστόσο, εάν έχετε εξωτερικούς χώρους ή διοργανώνετε μια εκδήλωση σε εξωτερικό χώρο, τότε αυτό είναι το καλύτερο υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το βινύλιο είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και μπορεί να αποφύγει ζημιές από λεκέδες, νερό, φως ή έκθεση στον αέρα.

Τραπεζομάντιλα Μιας Χρήσης

Τα τραπεζομάντηλα μιας χρήσης, όπως τα χάρτινα τραπεζομάντηλα, είναι ιδανικά αν διοργανώνετε μια εκδήλωση που μπορεί να καθαριστεί γρήγορα μετά. Όμως, εκτός αν είστε εστιατόριο γρήγορου φαγητού με γρήγορο κύκλο εργασιών, τα τραπεζομάντηλα μιας χρήσης είναι εντελώς απωθητικά για τον πελάτη και θα πρέπει πάντα να αποφεύγονται. Ωστόσο, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι η φθηνότερη διαθέσιμη επιλογή.
—–
Το χρώμα και ο σχεδιασμός που θα επιλέξετε εξαρτάται από το πώς είναι η υπόλοιπη εγκατάστασή σας. Για παράδειγμα, ένα λευκό τραπεζομάντηλο με σατέν ταινία θα κάνει θαύματα σε ένα επίσημο εστιατόριο, αλλά, από την άλλη πλευρά, ένα τραπεζομάντηλο με μπλε καρό μοτίβο θα φαινόταν εντελώς παράταιρο. Ευτυχώς, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και σχεδίων εκεί έξω για να διαλέξετε, αλλά προτείνουμε να είστε συντηρητικοί με την επιλογή σας.
Τα λευκά τραπεζομάντηλα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή χρώματος, επειδή αυτό το ουδέτερο χρώμα ταιριάζει με κάθε αισθητική που μπορείτε να σκεφτείτε. Επιπλέον, πολλά λευκά τραπεζομάντηλα και πετσέτες διαθέτουν πλέον αντοχή στους λεκέδες, οπότε ακόμη και αν πέσει κόκκινο κρασί στο ολοκαίνουργιο τραπεζομάντηλό σας, θα μπορέσετε να το αφαιρέσετε στο πλύσιμο.
Αν αποφασίσετε να επιλέξετε κάτι διαφορετικό, προσπαθήστε να φανταστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πώς θα φαινόταν στο κατάστημά σας. Δεν μπορείτε να το τοποθετήσετε φυσικά στο εστιατόριό σας για να δοκιμάσετε αν φαίνεται καλό πριν το αγοράσετε, ειδικά αν αγοράζετε online (αν και μερικές φορές διατίθενται δείγματα), οπότε είναι καλή ιδέα να μην τρελαθείτε υπερβολικά, αλλιώς θα καταλήξετε να σπαταλήσετε τα χρήματά σας σε κάτι που δεν σας αρέσει ή θα πρέπει να μπείτε στην ταλαιπωρία της επιστροφής του.
Πάνω απ’ όλα, το χρώμα και το σχέδιο των τραπεζομάντηλων πρέπει να συντονίζονται αβίαστα με τα επιτραπέζια σκεύη και τα άλλα στοιχεία του χώρου στον οποίο τοποθετούνται.

Συντήρηση

Η ευκολία συντήρησης και η μακροζωία των τραπεζομάντηλων είναι δύο παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την αγορά τραπεζομάντηλων. Είστε εξοπλισμένοι για να πλένετε και να αποθηκεύετε τα λευκά είδη στην εγκατάστασή σας; Ή μήπως σκοπεύετε να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες τις απαιτήσεις του πλυσίματος; Στην παραπάνω ενότητα για τα υλικά, περιγράψαμε το είδος της διάρκειας ζωής που μπορείτε να περιμένετε από κάθε υλικό, αλλά όταν αγοράζετε τα τραπεζομάντηλά σας πρέπει να θυμάστε ότι θα χρειαστεί να αγοράσετε περισσότερα από τον αριθμό των τραπεζιών που έχετε στην επιχείρησή σας. Καθώς θα εναλλάσσετε το απόθεμά σας, θα πρέπει πάντα να έχετε κάποια διαθέσιμα. Εάν χρησιμοποιείτε μια εξωτερική εταιρεία για να τα διατηρεί καθαρά, θα πρέπει να υπολογίσετε τον χρόνο που χρειάζεται για να τα παραλάβει, να τα πλύνει και στη συνέχεια να σας τα επιστρέψει.

Κάναμε το βήμα παραπάνω παρέχοντας οδηγίες συντήρησης και πλυσίματος στις σελίδες προϊόντων για όλα τα τραπεζομάντηλά μας. Απλώς κοιτάξτε σ την καρτέλα «οδηγίες φροντίδας» σε κάθε χώρο για πλήρεις πληροφορίες