Enter your keyword

 Τί είναι το Σενίλ; Πώς να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας;

Η Ιστορία του Σενίλ

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ από που προέρχεται η λέξη «σενίλ», η σημασία της είναι «κάμπια» στο Γαλλικό λεξιλόγιο και υποθέτω πως υπάρχουν μερικές μικρές ομοιότητες (αυτή η χνουδωτή εμφάνιση είναι σίγουρα μία!) Αυτό το ύφασμα εμφανίστηκε τρεις φορές μεταξύ των μέσων του 18ου αιώνα και τα τέλη του 19ου αιώνα – πρώτα στη Γαλλία, τη Σκωτία και μετά στις ΗΠΑ. Στη Γαλλία, το σενίλ ήταν χειροποίητο και κατασκευάζονταν με κομποβρλονιά που δίνει ένα αδρό φινίρισμα στο ύφασμα, χρησιμοποιώντας μία λινή βάση και μάλλινες κλωστές στην επιφάνεια για τη δημιουργία μοτίβου (συχνά εμπνευσμένου από τη φύση).

Το Σενίλ για τους Διακοσμητές Εσωτερικού Χώρου

Το Σενίλ, όπως το ξέρουμε σήμερα περνάει από μία μοναδική κατασκευαστική διαδικασία που του δίνει αυτή την μοναδικά μαλακή εμφάνιση και αίσθηση. Λόγω των εναλλασσόμενων κατευθύνσεων των ινών του, το υλικό μπορεί να φανεί διαφορετικό από διαφορετικές γωνίες και συχνά έχει μία ιριδίζουσα εμφάνιση.

Τα υφαντουργικά είδη οικιακής χρήσης από Σενίλ έχουν δει μία αύξηση στη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια, υποστηριζόμενα από εξελιγμένες τεχνικές στην παραγωγή του. Το καινοτόμο ύφασμα κουρτινών έχει ενθουσιάσει πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών, που θέλουν να επωφεληθούν πλήρως από τα τελευταία χρώματα και σχέδια που χρησιμοποιούνται για το ντύσιμο των παραθύρων.

Βασικές Χρήσεις του Σενίλ

Τα σενίλ υφάσματα κουρτίνας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να χρησιμοποιήσετε αυτό το ύφασμα στο σπίτι. Θα ταίριαζε σε ένα κυρίως λευκό δωμάτιο για να φέρει πολύ φως και μία ευάερη αίσθηση. Το σενίλ είναι ένα βαρύ, υφασμένο ύφασμα που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε «υπερντυμένα» δωμάτια. Θα σας δώσει μία κομψότητα με λίγη ή και μηδενική προσπάθεια όταν το αφήνετε να τραβήξει τα βλέμματα, σε αντίθεση με όταν κυριαρχείται από την υπόλοιπη διακόσμηση.

Λόγω της πολυτέλειας του υφάσματος, τα μεγάλα παράθυρα το αναδεικνύουν καλύτερα – τοποθετήστε τα κουρτινόξυλά σας ψηλά και ψάξτε ένα μοδάτο χρώμα όπως το βιζόν για το σενίλ ύφασμα της κουρτίνας σας. Αφήστε την να κρέμεται με απαλές τσακίσεις. Τραβήξτε μία διακοσμητική καρέκλα σε άσπρο προς το παράθυρο και χρησιμοποιήστε όσο ύφασμα σας περίσσεψε για να φτιάξετε μαξιλάρια. Τοποθετήστε λίγο υλικό ανάγνωσης δίπλα – μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα είναι η αγαπημένη σας γωνία για να κάθεστε και να χαλαρώνετε από εδώ και πέρα!

Φίλτρο προϊόντων Εμφάνιση 1 - 12 από 26 αποτελέσματα
Τιμή
Σχέδιο:
Τύπος:
Χρώμα:
Διαφάνεια:
Φάρδος (cm):
Σύνθεση: