Enter your keyword

Καθαρισμός ρολοκουρτίνας

Καθαρισμός ρολοκουρτίνας

Ευτυχώς, ο καθαρισμός της ρολοκουρτίνας είναι γενικά αρκετά απλός. Ιδιαίτερα πρακτική, ευέλικτη και κομψή επιλογή για διακόσμηση παραθύρων αποτελούν οι ρολοκουρτίνες, οι οποίες είναι απίστευτα δημοφιλείς και εύχρηστες. Το σύνηθες ερώτημα που προκύπτει είναι πώς τις καθαρίζουμε. Όπως είναι σημαντικό να καθαρίζουμε κάθε έπιπλο στο σπίτι μας, έτσι θα πρέπει εξίσου να διατηρούμε καθαρές και τις ρολοκουρτίνες μας. Τα ρολά, όπως και οτιδήποτε άλλο στο σπίτι, συσσωρεύουν σκόνη και βρωμιά με την πάροδο του χρόνου. Βρωμιά και σκόνη που μεταφέρεται είτε από τον εξωτερικό χώρο στο παράθυρο, είτε από το εσωτερικό του σπιτιού μαζί με δακτυλικά αποτυπώματα. 

Επέκταση των ρολών

Επεκτείνετε πλήρως τα ρολά, ώστε να εξασφαλίσετε τον εξ ολοκλήρου καθαρισμό του υλικού.

Σκουπίστε το υλικό

Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, αρχίστε να σκουπίζετε τις ρολοκουρτίνες σας. μετακινώντας τη βούρτσα από αριστερά προς τα δεξιά, ξεκινώντας από την κορυφή και συνεχίζοντας προς τα κάτω. Το σκούπισμα είναι ένα σημαντικό βήμα για τον καθαρισμό των ρολών σας, προτού τα πλύνετε καθώς απομακρύνει τη βρωμιά και τα υπολείμματα σκόνης που θα μπορούσαν να έχουν εγκλωβιστεί σε αυτά. Εάν προσπαθήσετε κατευθείαν να τα καθαρίσετε με νερό, διακινδυνεύετε απλά να εξαπλώσετε τριγύρω τη βρωμιά αντί να την εξαλείψετε.

Γεμίστε ενα μπολ με απορρυπαντικό πιάτων και χλιαρό νερό

Ανακατέψτε περίπου μια κουταλιά σαπουνιού και ένα λίτρο νερού. Μην χρησιμοποιείτε σκληρές χημικές ουσίες ή λευκαντικά, καθώς αυτές μπορεί να αποχρωματίσουν τις ρολοκουρτίνες. Βυθίστε μια πετσέτα ή ένα σφουγγάρι στο νερό και στραγγίξτε τα έτσι ώστε να μην έχουν απορροφήσει υπερβολικό νερό.

Σκουπίστε τις ρολοκουρτίνες

Ξεκινώντας από την κορυφή και συνεχίζοντας προς τα κάτω, σκουπίστε τις ρολοκουρτίνες χρησιμοποιώντας κίνηση εμπρός και πίσω. Για μεγαλύτερους λεκέδες, ένα βαθύτερο τρίψιμο θα είναι πιο αποτελεσματικό. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το ξέβγαλμα του σφουγγαριού σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο.

Αφαίρεση λεκέδων

Για τυχόν δύσκολους λεκέδες που δεν βγαίνουν με το σαπουνόνερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργοστασιακό προϊόν αφαίρεσης λεκέδων από ύφασμα. Σιγουρευτείτε ωστόσο ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων σε μια μικρή επιφάνεια της ρολοκουρτίνας που δεν φαίνεται.

Αφήστε το να ξεραθεί

Καθώς οι ρολοκουρτίνες δεν είναι νοτισμένες, δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να στεγνώσουν. Απλώστε τες, ώστε να στεγνώσουν σωστά πριν ανασυρθούν.

Για βαθιούς λεκέδες ή ρολά που χρειάζονται περισσότερο χρόνο και προσοχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπανιέρα σας, ώστε να τα μουσκέψετε. Ακολουθήστε τα δύο πρώτα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα ρολά από τον τοίχο.

Γεμίστε το μπάνιο με απορρυπαντικό και νερό

Όπως θα γεμίσετε ένα μπολ για ελαφρύτερες εργασίες καθαρισμού, έτσι γεμίστε με τα αντίστοιχα υλικά την μπανιέρα σας, προσθέτοντας λίγη περισσότερη ποσότητα απορρυπαντικού, ώστε να υπολογίσετε το επιπλέον νερό.

Αφήστε τα ρολά να μουλιάσουν

Τοποθετήστε τις ρολοκουρτίνες στην μπανιέρα και αφήστε τις να μουλιάσουν περίπου 2-3 ​​ώρες.

Βουρτσίστε τα ρολά

Χρησιμοποιώντας μια απαλή, μαλακή, βελούδινη βούρτσα καθαρίστε τα ρολά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουρτσίσει τόσο το μπροστινό, όσο και το πίσω μέρος των ρολών.

Αποστραγγίστε το νερό και ξεπλύνετε

Αδειάστε το βρώμικο νερό από την μπανιέρα και ξεπλύνετε τις ρολοκουρτίνες με καθαρό νερό για να σιγουρευτείτε ότι όλα τα υπολείμματα βρωμιάς έχουν εξαφανιστεί.

Αφήστε να στεγνώσουν

Κρεμάστε τα ρολά στην απλώστρα ή πάνω σε μια ράβδο κουρτινών, ώστε να στεγνώσουν σωστά πριν τα επανατοποθετήσετε.

Αφήστε μια απάντηση