Enter your keyword

Τύποι συστημάτων σκίασης παραθύρων, Ρομαν ,Ρολλερ, Περσίδες

Τύποι συστημάτων σκίασης παραθύρων, Ρομαν ,Ρολλερ, Περσίδες

Η εγκατάσταση των περσίδων παραθύρων μπορεί να προσδώσει ένα σύγχρονο χαρακτηριστικό σε οποιοδήποτε στυλ δωματίου στο σπίτι. Επειδή υπάρχει ποικιλία στους τύπους ρολών παραθύρων που διατίθενται στην αγορά, καλό θα ήταν να γνωρίσετε καθέναν απ’ αυτούς ξεχωριστά, ώστε κατόπιν να διαλέξετε αυτόν που ταιριάζει αποκλειστικά στις ανάγκες σας.

Στην πραγματικότητα το να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του κάθε μηχανισμού, καθώς και τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας από αυτούς, είναι λίγο πιο περίπλοκο. Ωστόσο, γνωρίζοντας όλα τα θετικά και αρνητικά εκ των προτέρων, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το στυλ που ταιριάζει ιδανικά σε σας και στο σπίτι σας ακόμα πιο εύκολα.

Παρακάτω παρατίθεται ένας σύντομος οδηγός που σας δίνει μια μικρή εικόνα για τους τύπους ρολών παραθύρων που διατίθενται επί του παρόντος στην αγορά. Μέσω αυτού μπορείτε να επισημάνετε τα χαρακτηριστικά κάθε ρολού, ώστε να καταλήξετε στην τέλεια επιλογή.

Πακέτα ρομαν

Τα πακέτα ρομαν είναι μια κλασική και πρακτική επιλογή για χώρους καθιστικού και γραφείων. Αποτελούν τον πιο δημοφιλή τύπο σκίασης παραθύρων. Πρόκειται για μια οριζόντια πτυχωτή περσίδα με βάση το ύφασμα, που έχει μεμονωμένες εισαγωγές πείρων, οι οποίες βοηθούν στο διαχωρισμό του σε μετρημένα τμήματα.

Στη συνέχεια, το δέσιμο με σκοινί περασμένο μέσω συνδεδεμένων «δαχτυλιδιών» σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα επιτρέπει να τραβήξετε το ρολό προς τα επάνω ή προς τα κάτω δημιουργώντας πτυχές που συρρικνώνονται ή απελευθερώνονται.

Όταν σχεδιάζετε αυτές τις κουρτίνες ρομαν με την προσωπική σας επιλογή χρώματος ή σχεδίου, τότε μπορείτε να προσδώσετε μια ενδιαφέρουσα άποψη και ποιότητα σε ένα δωμάτιο, στο οποίο ένα κομμάτι κουρτίνας θα αποτελέσει μια κομψή αλλά και πρακτική επιλογή.

Εάν στο εσωτερικό του σπιτιού σας χρειάζεστε έναν πιο ενισχυμένο έλεγχο της ισορροπίας του χώρου όσον αφορά τη φωτεινότητα και τη διαμόρφωση πιο σκοτεινών δωματίων, τα πακέτα ρομαν μπορούν να σας εξυπηρετήσουν με ευκολία.

Ρολοκουρτίνες

Ένα άλλο πολύ δημοφιλές στυλ ρολών είναι τα περιστρεφόμενα. Η πρακτικότητα και η ανθεκτική ποιότητά τους τα καθιστά μια μακροχρόνια επένδυση. Αποτελούν την τέλεια επιλογή για οποιαδήποτε κουζίνα, μπάνιο, καθιστικό η παιδικό δωμάτιο. Ένα από τα θετικά του είναι ο εύκολος καθαρισμός.

Πρόκειται για τυλιγμένα ρολά που συνδέονται με έναν κύριο πόλο τοποθετημένο μέσα στο εσωτερικό η εξωτερικό μέρος των παραθύρων σας. Γύρω από τον πόλο αυτό το ύφασμα είναι τοποθετημένο με ασφάλεια μαζί με το κατάλληλο δέσιμο με σκοινί, γεγονός που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ρολοκουρτίνα προς τα πάνω ή προς τα κάτω αντίστοιχα.

Αυτός ο τύπος ρολοκουρτίνας είναι επίσης διαθέσιμος σε ένα ευρύ φάσμα υφασμάτων που ταιριάζουν στο προσωπικό σας ύφος. Τα περιστρεφόμενα ρολά διαθέτουν επίσης σκληρή επένδυση στο πίσω μέρος, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα παρεμπόδισης της εισόδου του υπερβολικού φωτός μέσα στον χώρο του σπιτιού σας (τα λεγόμενα Blackout). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε οι ίδιοι να ρυθμίσετε την ποσότητα του φωτός που χρειάζεστε.

Οριζόντιες Περσίδες

Πρόκειται για περσίδες που αποτελούν οριζόντιες ευθυγραμμισμένες ράγες που διατίθενται εύκολα σε μια συλλογή βασικών υλικών όπως το πλαστικό, το μέταλλο και το ξύλο.

Αυτοί οι τύποι περσίδων παραθύρων αποτελούνται από μεμονωμένες ράγες που είναι σωστά σπειρωμένες και δεμένες με σκοινί, που τους επιτρέπει να στέκονται ομοιόμορφα μέσα σε οποιοδήποτε χώρο παραθύρων.

Τα δεσίματα με σκοινί μέσα σε αυτες τις ράγες επιτρέπουν να προσαρμόζονται σε γωνίες, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε την ποσότητα φωτός που θέλετε να φιλτράρετε, καθώς και την προσαρμογή σε σχέση με το ύψος, τραβώντας τα προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε μήκος. Αυτοί οι τύποι περσίδων προσδίδουν μια σύγχρονη αίσθηση και μια μοντέρνα πινελιά για κάθε σαλόνι, διαμέρισμα ή χώρο γραφείου.

Κάθετες Περσίδες

Αυτοί οι τύποι περσίδων παραθύρων αποτελούνται συνήθως από ένα παχύ βασικό ύφασμα που περιέχει μεμονωμένα βάρη, πλαισίωση με χορδές και αποσπώμενα κλιπς. Οι κάθετες περσίδες προσαρμόζονται ξεχωριστά σε ένα κεντρικό εξάρτημα που είναι τοποθετημένο με ασφάλεια στο εσωτερικό μιας εσοχής των παραθύρων, αφού κάθε τοίχωμα ρολού στερεωθεί στη θέση του.

Τέλος, τα βάρη εισάγονται για να εξασφαλιστεί ότι τα ρολά κρέμονται σωστά και ότι η συσκευή αναδίπλωσης είναι τοποθετημένη σε οριζόντια θέση κατά μήκος του κάτω μέρους του ρολού, ώστε να διασφαλιστεί ότι όταν ρυθμιστεί, όλα θα μετακινούνται σωστά και με συγχρονισμό.

Αυτό το στυλ περσίδων μπορεί και πάλι να προσαρμόζεται σε γωνίες, καθώς και να αποσπάται μερικώς ή πλήρως ώστε να παρέχει προστασία στην ιδιωτική σας ζωή ή να προσδώσει φωτεινότητα σε κάθε χώρο. Τέλος, οι κάθετες περσίδες αποτελούν μια καλή επιλογή για συγκεκριμένες εργασίες σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, από την κουζίνα μέχρι το σαλόνι, το μπάνιο και πολλά άλλα.

Πτυσσόμενες Περσίδες

Τελευταίος αλλά όχι ασήμαντος τύπος ρολών είναι οι πτυσσόμενες περσίδες. Πρόκειται για ένα ύφασμα τύπου ρολών που προσαρμόζεται εύκολα σε μεμονωμένες πτυχώσεις που κινούνται τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω στο χώρο που έχει τοποθετηθεί. Είναι παρόμοιες με τα περιστρεφόμενα ρολά που μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν πλήρως ή εν μέρει, γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα να εντείνετε ή να μειώσετε την ποσότητα φωτός που εισέρχεται σε ένα δωμάτιο.

Και πάλι, όπως τα πακέτα roman και τα περιστρεφόμενα ρολά, οι πτυσσόμενες περσίδες μπορούν να επενδυθούν με ένα ύφασμα που θα σας βοηθήσει να αποκλείσετε την είσοδο του υπερβολικού φωτός κατά τη διάρκεια των ηλιόλουστων καλοκαιρινών ημερών.

Ελπίζουμε αυτός ο σύντομος οδηγός λεπτομερειών σε σχέση με τους διάφορους τύπους ρολών παραθύρων να σας φάνηκε χρήσιμος, δίνοντάς σας την τεχνογνωσία που χρειάζεστε προκειμένου να προβείτε στις αγορές σας και να επιλέξετε τα κατάλληλα ρολά για εσάς.

Αφήστε μια απάντηση