Enter your keyword

Ποιο Είναι Το Καλύτερο Υλικό Για Έναν Πάγκο Εξωτερικού Χώρου

Ποιο Είναι Το Καλύτερο Υλικό Για Έναν Πάγκο Εξωτερικού Χώρου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώνετε σε ένα παγκάκι στη βεράντα σας, να απολαμβάνετε ένα δροσερό ποτό και να έχετε καλή παρέα. Εάν πρόκειται να επενδύσετε σε έναν ποιοτικό πάγκο εξωτερικού χώρου, πρέπει να λάβετε υπόψιν τις αισθητικές σας προτιμήσεις, την άνεση και την ανθεκτικότητα. Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα υλικά για έναν πάγκο εξωτερικού χώρου που αντέχει και καλύπτει όλες τις προδιαγραφές; Είδαμε διάφορα δομικά υλικά για παγκάκια, για να σας παρουσιάσουμε τις κορυφαίες επιλογές.

Σε περίπτωση που είδη έχετε Πάγκο εξωτερικού χώρου μπορείτε να αλλάξετε μόνο το μαξιλάρι αφρολέξ

Μαξιλάρια πάγκου με αφρολέξ

Πριν αγοράσετε έναν πάγκο για τη βεράντα σας, ιδανικά επιλέξτε ένα από τα παρακάτω υλικά. Τα παρακάτω υλικά είναι χρήσιμα για έπιπλα εξωτερικού χώρου, λόγω της μακροζωίας τους, της αντοχής τους στα έντομα, στη μούχλα και στην υγρασία, αλλά και της οικονομικής τους αποδοτικότητας.

Ακακία

Ευκάλυπτος

Ξύλο Τικ

Αλουμίνιο

Ατσάλι

Σφυρήλατο σίδερο

Ρητίνη Λυγαριά

Φτιάξτε μία τέλεια βεράντα ή μπαλκόνι με έναν όμορφο και άνετο πάγκο που θα λατρέψετε για χρόνια.

Κορυφαίες Επιλογές Πάγκων Εξωτερικού Χώρου

Ο πιο περιζήτητος και πολυχρηστικός πάγκος είναι από ξύλο. Διαφορετικοί τύποι ξύλου προσφέρουν μεγαλύτερη χρηστικότητα για τη δημιουργία μοναδικών και κομψών επίπλων. Συγκεκριμένα, παγκάκια και καρέκλες φτιαγμένα από ειδικά ξύλα, αντιστέκονται καλύτερα στην μούχλα, στα έντομα και στην υγρασία, χωρίς να φθείρονται γρήγορα. Τα ξύλινα καθίσματα προσφέρουν μια μεσαίου βάρους επιλογή, ενώ οι μεταλλικοί πάγκοι είναι είτε πολύ ελαφρείς είτε βαριοί. Μια άλλη εναλλακτική λύση, αρκετά δημοφιλής, είναι τα ψάθινα καθίσματα που κατασκευάζονται από ρητίνη πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας.

Όταν ψάχνετε για παγκάκι, ανεξαρτήτως υλικού, θα πρέπει να είναι ανθεκτικό, να μη ξεθωριάζει από τον ήλιο, να αντέχει τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και να είναι ανθεκτικό στα έντομα και στην μούχλα. Να λάβετε υπόψιν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας και κατά πόσο θα ανταπεξέλθει ο πάγκος. Οι ισχυροί άνεμοι μπορούν να ρίξουν κάτω έναν πολύ ελαφρύ πάγκο. Η έκθεση σε βρωμιά και σε νερό, εάν ο πάγκος δεν έχει υποστεί επεξεργασία και δεν έχει προστατευτεί κατάλληλα, τότε ο καθαρισμός του και η προστασία του από αυτά θα είναι δύσκολη.

Το ξύλο είναι ένα αξιόπιστο υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ανθεκτικών και κομψών επίπλων εξωτερικού χώρου και αντέχει στο χρόνο. Η ζήτηση των καταναλωτών, η διαθεσιμότητα, η ευκολία εργασίας με το υλικό και οι επιθυμητές ιδιότητες, καθιστούν την τιμή και την αξία του ξύλου να ποικίλλει. Ο κέδρος, το μαόνι, το Τικ και το Σόρεα είναι μερικοί τύποι ξύλου που είναι εξαιρετικές επιλογές για επίπλωση εξωτερικού χώρου. Μερικά ξύλα ταιριάζουν καλύτερα σε ένα πιο υγρό ή ξηρό κλίμα, γι’ αυτό πρέπει να κάνετε την έρευνά σας.

 Ακακία

Δείτε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ξύλο ακακίας εάν δεν προτιμάτε μια οικονομική λύση για ένα παγκάκι από τικ ή σφυρήλατο σίδερο. Οι πάγκοι από αυτό το επεξεργάσιμο υλικό είναι ανθεκτικοί, πλούσιοι σε φυσικά έλαια και πολύ ελκυστικοί. Φροντίστε να προστατέψετε το ξύλο για να είναι ανθεκτικό στα έντομα, στην μούχλα και για να διατηρήσει το έντονο χρώμα του.

Ευκάλυπτος

Κατάγεται από την Αυστραλία και είναι ο ευκάλυπτος ένα ισχυρό και κατάλληλο ξύλο για πάγκους εξωτερικού χώρου. Τα φυσικά έλαια μέσα σε αυτό το ξύλο το καθιστούν εξαιρετικά ανθεκτικό στην μούχλα και στα έντομα. Επίσης, η υψηλή ποσότητα λαδιού εξουδετερώνει την υγρασία, κάτι που θα ενθάρρυνε την ανάπτυξη μούχλας. Το ξύλο έχει υψηλή πυκνότητα, κάνει όμορφα έπιπλα και έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Τικ

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από ξύλο τικ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή παρά την ακριβή τους τιμή. Οι καταναλωτές λατρεύουν τους πάγκους από τικ και άλλα έπιπλα εξωτερικού χώρου, επειδή αυτό το ξύλο αναπτύσσει μια όμορφη πατίνα με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, αυτό το ξύλο είναι φυσικά ανθεκτικό στην μούχλα και στα έντομα.

Αλουμίνιο

Θέλετε κάτι λιγότερο ακριβό από το ατσάλι ή το σφυρήλατο σίδερο; Δείτε το ελαφρύ αλουμίνιο, το οποίο αντιστέκεται στο ξεθώριασμα και στη σκουριά. Υπάρχουν διάφορα διαθέσιμα στυλ, από εκλεκτής ποιότητας έως και μοντέρνες επιλογές για να προσθέσετε στη διακόσμηση του μπαλκονιού σας.

Ατσάλι

Απλά και περίτεχνα έπιπλα από ατσάλι, τα οποία είναι περιζήτητα για τα διαχρονικά τους σχέδια, την ποιότητα και την αντοχή τους. Ωστόσο το ατσάλι μπορεί να θερμανθεί και θα είναι άβολο μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, μπορεί να είναι βαρύ για να το μετακινείτε. Τα έπιπλα από αυτό το υλικό δεν είναι τόσο ελαφριά όσο η ρητίνη ή το αλουμίνιο και θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία για την αποφυγή διάβρωσης.

Σφυρήλατος σίδηρος

Εάν θέλετε ένα παγκάκι σε κομψά vintage σχέδια, με πολύ ενδιαφέρον σχεδιασμό, σκεφτείτε το σφυρήλατο σίδερο. Το βάρος αυτού του υλικού δημιουργεί εξαιρετικούς πάγκους και τραπέζια που είναι σταθερά, ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και συμπαγή. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε ότι ένας πάγκος από σφυρήλατο σίδερο θα είναι αδύναμος. Ετοιμαστείτε να ξοδέψετε αρκετά χρήματα γι’ αυτόν τον τύπο πάγκου και να το προστατεύσετε για να αποφύγετε τη σκουριά και να απολαύσετε μια τέλεια διακόσμηση.

Ρητίνη Λυγαριά

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από ρατάν ή φυσική λυγαριά δεν τα πάνε καλά με τη χρόνια έκθεση σε υγρασία και δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Οι πάγκοι από ρητίνη ή ρητίνη πολυαιθυλενίου είναι δημοφιλείς για την αντοχή τους και την ευκολία καθαρισμού. Τα καθίσματα που κατασκευάζονται από ρητίνη έχουν παρόμοια αισθητική εμφάνιση με το πραγματικό υλικό, αλλά διατίθενται σε μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης.

Όταν τα έπιπλα ρητίνης χρειάζονται καθαρισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο σαπούνι και νερό ή λίγο αραιωμένη χλωρίνη εάν χρειάζεται. Συνήθως, η ρητίνη περιλαμβάνει μεταλλικά στηρίγματα που δεν είναι διαβρωτικά και συμβάλλουν στη μακροζωία των επίπλων σε εξωτερικούς χώρους.

Πόσο Ψηλός Πρέπει να Είναι Ένας Πάγκος Εξωτερικού Χώρου;

Εάν ψάχνετε έπιπλα εξωτερικού χώρου, το μέσο ύψος για έναν πάγκο εξωτερικού χώρου κυμαίνεται μεταξύ 16 και 20 ίντσες πάνω από το έδαφος. Ορισμένοι πάγκοι μπορούν να έχουν ύψος έως 14 ίντσες. Ιδανικά τα περισσότερα έχουν ύψος 12 ίντσες για να χωράνε κάτω από τα τραπέζια σε ένα μπαλκόνι ή μια βεράντα, εάν για παράδειγμα θέλετε να παίξετε χαρτιά ή να μοιραστείτε ένα γεύμα. Το μέσο πάχος για ένα παγκάκι είναι 1 ίντσα, οπότε μπορείτε να προσθέσετε κάποιο διακοσμητικό μαξιλάρι για στυλ και άνεση.

Πώς Στεγανοποιείτε Έναν Πάγκο Εξωτερικού Χώρου;

Ακόμα κι αν το παγκάκι σας αντιστέκεται φυσικά στη βροχή, στο χιόνι και στο χιονόνερο, θα πρέπει να υιοθετήσετε κάποια μέθοδο στεγανοποίησης για την προστασία της επένδυσής σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε ένα στρώμα προστατευτικού λαδιού, κρέμας ή στεγανωτικού, όπως απαιτείται στα ξύλινα έπιπλα. Η χρήση λιναρόσπορου ή λαδιού Tung και στη συνέχεια η εφαρμογή βερνικιού και τέλος σφραγιστικό, μπορεί να κάνει θαύματα.

Εάν δεν πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε υλικά για την προστασία του πάγκου από τις καιρικές συνθήκες, επενδύστε σε ένα ανθεκτικό κάλυμμα επίπλων. Κρατήστε τον ήλιο, την υγρασία, τη βρωμιά και τη σκόνη, καλύπτοντας τους εξωτερικούς πάγκους, τις καρέκλες ή τα τραπέζια, όταν δεν τα χρησιμοποιείτε ή όταν ο καιρός είναι άσχημος.

Αφήστε μια απάντηση