Enter your keyword

Τι είναι το Dralon

Τι είναι το Dralon

Dralon ύφασμα.


Το Dralon που είναι ένα ακρυλικό ύφασμα καλυμμένο με τεφλόν, είναι ένα κλασικό αδιάβροχο ύφασμα εξωτερικών χώρων. Η σταθερότητα του φωτός είναι 6 στα 8, κάνοντας το dralon τέλειο για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, για μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα και άλλα. Το dralon είναι διαθέσιμο σε απλό μονόχρωμο μοτίβο και βαμμένα νήματα σε ρίγες.

Έχοντας αυτό κατά νου, τί είναι το νήμα dralon;

Το dralon είναι το καταχωρημένο εμπορικό όνομα της ακρυλικής μικρο-ίνας. Το όνομα είναι συνδεδεμένο με την ποιότητα. Χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους, όπως για ταπετσαρία, κουρτίνες, πανάκια καθαρισμού και φυσικά νήμα.

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί, από τί φτιάχνεται ένα ακρυλικό ύφασμα; Τα υφάσματα από ακρυλικές ίνες είναι κατασκευασμένα από συνθετικά πολυμερή που ονομάζονται ακρυλονιτρίλιο. Αυτό το είδος ίνας παράγεται από την αντίδραση συσκεκριμένου πετρελαίου ή χημικών που βασίζονται στον άνθρακα με μια ποικιλία μονομερών, που σημαίνει ότι το ακρυλικό ύφασμα είναι μία ίνα που βασίζεται σε ορυκτό καύσιμο.

Έχοντας αυτή την πληροφορία, ποια είναι η διαφορά μεταξύ ακρυλικού και πολυεστέρα;

Τα ακρυλικά είναι κατασκευασμένα από κυτταρίνη και πολυεστέρα. Καθώς τα ακρυλικά είναι κατασκευασμένα από κυτταρίνη, διασπώνται εύκολα αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τον πολυεστέρα. Το ακρυλικό απορροφά την υγρασία ενώ ο πολυεστέρας όχι. Έτσι τα ακρυλικά υφάσματα είναι πιο άνετα από τον πολυεστέρα.

Είναι καλό ύφασμα το ακρυλικό;

Το ακρυλικό ύφασμα είναι ελαφρύ, ζεστό και μαλακό στην αφή. Έτσι χρησιμοποιείται με μαλλί ή αναμιγνύεται με μαλλί προβάτου ή κασμίρ. Τα πιο κοινά προϊόντα που φτιάχνονται από ακρυλικό ύφασμα είναι πουλόβερ, καπέλα, κάλτσες και κλωστή για πλέξιμο. Εξαιτίας αυτών των ιδιοτήτων, το ακρυλικό δεν είναι καλό υλικό για ρούχα.

Είναι τα ακρυλικά ρούχα κακά για εσάς;

Η κατασκευή του ακρυλικού υφάσματος περιλαμβάνει πολύ τοξικές ουσίες που είναι επικίνδυνες για την υγεία των εργατών του εργοστασίου. Μερικά ακρυλικά πλαστικά είναι πολύ εύφλεκτα και πρέπει να προστατεύονται από πηγές ανάφλεξης. Το ακρυλονιτρίλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος με παρόμοια αποτελέσματα με το κυανίδιο.

Είναι ζεστό το ακρυλικό;

Το ακρυλικό είναι ένα ελαφρύ, μαλακό και ζεστό ύφασμα με αίσθηση που μοιάζει με μαλλιού. Μπορεί επίσης να κατασκευαστεί για να μιμηθεί άλλες ίνες, όπως βαμβάκι όταν υφαίνεται σε βασικό εξοπλισμό.

Ποιο είναι πιο ζεστό; Το ακρυλικό ή ο πολυεστέρας;

Όσον αφορά τις ιδιότητες μόνωσης, το ακρυλικό είναι πολύ καλύτερο από τον πολυεστέρα και γι’ αυτό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ρούχα ειδικά για χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ ο πολυεστέρας είναι πολύ πιο πολύπλευρος σε αυτό το κομμάτι. Μπορείτε να βρείτε και ελαφριά, που αναπνέουν ρούχα από πολυεστέρα, καθώς και ζεστά και άνετα για το χειμώνα.

Ποιο είναι πιο ζεστό; Το μαλλί ή το ακρυλικό;

Ίνα μαλλιού vs ακρυλική ίνα. Δεν είμαι ειδικός, αλλά οι ζωικές ίνες όπως το μαλλί είναι πολύ καλύτερες στο να διατηρούν κάποιον ζεστό και στεγνό. Μου αρέσει το μαλλί γιατί λειτουργεί ως ρυθμιστής της θερμοκρασίας και δεν διατηρεί μόνο τη θερμότητα και είναι ανώτερο στην απομάκρυνση της υγρασίας. Ακόμα και το βρεγμένο μαλλί έχει μονωτικές ιδιότητες.

Αφήστε μια απάντηση