Enter your keyword

11 συμβουλές για την επιλογή κουρτινών στο παιδικό δωμάτιο ενός αγοριού

11 συμβουλές για την επιλογή κουρτινών στο παιδικό δωμάτιο ενός αγοριού

1. Επιλέξτε κουρτίνες που θα «συμπίπτουν» με τις λεπτομέρειες του εσωτερικού χώρου

Κατά την επιλογή του σχεδιασμού και του χρώματος του υφάσματος, είναι πιο εύκολο να προσανατολιστείτε σύμφωνα με την ταπετσαρία, τα έπιπλα και / ή τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα του δωματίου (κουβέρτες, μαξιλάρια, χαλιά).

Κουρτίνες-στο-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι
Κουρτίνες-στο-βρεφικό δωμάτιο-αγόρι (1)
Κουρτίνες-στο-βρεφικό δωμάτιο-αγόρι (3)
Κουρτίνες-στο-βρεφικό δωμάτιο-αγόρι (2)

2. Για το παιδί 0 έως 3 χρονών είναι καλύτερο να επιλέξετε … …

πυκνές κουρτίνες «μπλακ άουτ» σε παστέλ χρώματα, έτσι ώστε τίποτα να μην διακόπτει την διατήρηση του ύπνου.

Λάβετε υπόψη ότι αν θέλετε να κρεμάσετε μακριές κουρτίνες για αγόρια ή κουρτίνες με κάποια ρύθμιση με σχοινί, τότε το κρεβάτι και η περιοχή παιχνιδιού θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από το παράθυρο. Φωτογραφίες από παραδείγματα πανέμορφων κουρτινών στο εσωτερικό παιδικών δωματίων για αγόρια:

Κουρτίνες-στο εσωτερικό παιδικό δωμάτιο-νεογέννητο (1)
Κουρτίνες-στο εσωτερικό παιδικό δωμάτιο-νεογέννητο (4)
Κουρτίνες-στο εσωτερικό παιδικό δωμάτιο-νεογέννητο (5)
Κουρτίνες-στο εσωτερικό παιδικό δωμάτιο-νεογέννητο (3)
Κουρτίνες-στο εσωτερικό παιδικό δωμάτιο-νεογέννητο (2)

3. Για το παιδί 3 έως 12 χρονών είναι καλύτερο να επιλέξετε … …

φωτεινές κουρτίνες, όχι όμως έντονου χρώματος, και με κάποιο ενδιαφέρον σχέδιο. Εξάλλου, αυτή η περίοδος είναι που το παιδί έχει την περισσότερη περιέργεια και αρχίζει σιγά-σιγά να μαθαίνει τον κόσμο γύρω του, άρα και η διακόσμηση του δωματίου του θα πρέπει να συμβάλλει σε αυτό.

Τα υφάσματα μπορούν να διακοσμούνται από: 

Αστείες και χαρούμενες εικόνες – όπως μικρά ζώα, ρομπότ, δεινόσαυροι, έγχρωμα αυτοκίνητα και άλλες εικόνες που πάντα αρέσουν στα αγόρια.
Απλές, αλλά ενδιαφέρουσες ιστορίες που είναι ευχάριστες στο να τις επεξεργάζεται πριν κοιμηθεί.
Εκτυπώσεις που αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντα του παιδιού – για παράδειγμα, αν του αρέσουν τα αεροπλάνα ή κάποιος χαρακτήρα ταινίας.
Παραδείγματα κατάλληλου σχεδιασμού κουρτινών για το παιδικό δωμάτιο ενός αγοριού μπορείτε να δείτε στην επόμενη διαφάνεια.

Κουρτίνες-για-αγόρι-από-3 έως 12 ετών (3)
Κουρτίνες-για-αγόρι-από-3 έως 12 ετών (2)
Κουρτίνες-για-αγόρι-από-3 έως 12 ετών (1)

4. Για ένα έφηβο αγόρι ηλικίας άνω των 12 ετών, είναι καλύτερο να επιλέξετε …

Στην εφηβεία στα αγόρια αρέσουν οι κουρτίνες συσκότισης «μπλακ άουτ», καθώς και τα πυκνά ή τραχιά υφάσματα όπως το λινό. Όσον αφορά το σχέδιο και το χρώμα, οι νέοι προτιμούν κατά πάσα πιθανότητα κλασικά και αυστηρά μοντέλα – μονόχρωμα ή με εντελώς ενήλικο σχεδιασμό. Συνδυασμοί με αντιθέσεις, σκούρα και βαθιά χρώματα, καρό ταρτάν, ρίγες, μεγάλα αστέρια, εκτυπώσεις με την βρετανική σημαία – είναι μερικές από τις ιδέες που μπορεί να ενδιαφέρουν τον ιδιοκτήτη του δωματίου.

Κουρτίνες-για-δωμάτιο-αγόρι-έφηβος (3)
Κουρτίνες-για-δωμάτιο-αγόρι-έφηβος (2)
Κουρτίνες-για-δωμάτιο-αγόρι-έφηβος (1)

5. Κατά την επιλογή του χρώματος του υφάσματος, λάβετε υπόψη τον βαθμό φωτισμού του δωματίου

Για τα δωμάτια με χαμηλό φωτισμό, καθώς και τα υπνοδωμάτια που βλέπουν προς το βορρά, είναι καλύτερα να επιλέξετε κουρτίνες σε ζεστά και ανοιχτά χρώματα: λευκό, κίτρινο, μπεζ, πορτοκαλί. Αυτά τα χρώματα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ηλιακού φωτός στο δωμάτιο και το κάνουν πιο χαρούμενο.

Εάν ωστόσο τα παράθυρα του δωματίου βλέπουν προς το νότο και το δωμάτιο φωτίζεται σχετικά καλά, τότε σε αυτή τη περίπτωση τα κρύα υφάσματα πλεονεκτούν: μπλε, γαλάζιο, γκρι, τυρκουάζ. Σε γενικές γραμμές, σε ένα φωτεινό δωμάτιο ταιριάζουν κουρτίνες οποιοδήποτε χρώματος, ακόμη και σκοτεινού.

Στην επόμενη διαφάνεια υπάρχουν φωτογραφίες κουρτινών σε ζεστά και κρύα χρώματα.

Κίτρινες-και-μπεζ-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι
Μπλε-μπλε-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι

6. Για ένα μικρό παιδικό δωμάτιο προτιμούνται ανοιχτόχρωμες κουρτίνες με μικρό σχέδιο

Τα σκούρα ή πολύ φωτεινά υφάσματα με μεγάλο σχέδιο μειώνουν οπτικά το χώρο. Ενώ τα φωτεινά ανοιχτόχρωμα υφάσματα με κάποιο διακριτικό σχέδιο δε θα μειώσουν το φως που μπαίνει στο δωμάτιο και δε θα το κάνουν να δείχνει μικρότερο.

Εάν το δωμάτιο είναι στενό, τότε συνιστούμε να επιλέξετε κουρτίνες με οριζόντια λωρίδα, ζιγκ ζαγκ ή σχέδιο.
Μερική ανύψωση ενός χαμηλού ταβανιού μπορεί να γίνει με τη βοήθεια μιας κουρτίνας με κατακόρυφη λωρίδα, ενώ καλύτερο αποτέλεσμα θα επιτευχθεί αν τις κρεμάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα

Ριγέ-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι (1)
Ριγέ-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι (3)
Ριγέ-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι (2)

7. Τα πιο ευέλικτα χρώματα κουρτινών είναι τα: λευκό, μπεζ και ανοιχτό γκρι

Αυτές οι αποχρώσεις δείχνουν καλά στο παιδικό δωμάτιο οποιουδήποτε χρώματος και στυλ. Ειδικότερα είναι χρήσιμα σε περίπτωση που:
Το εσωτερικό του δωματίου είναι διακοσμημένο πολύ φωτεινά ή έντονα, οπότε οι μονόχρωμες κουρτίνες ουδέτερου χρώματος θα εξισορροπούν τα «έντονα» στοιχεία της ταπετσαρίας, του χαλιού, της διακόσμησης ή των παιχνιδιών.
Είναι επίσης χρήσιμα εάν θέλετε να σχεδιάσετε το δωμάτιο ενός παιδιού για το μέλλον, για παράδειγμα, λαμβάνοντας υπόψιν την πλησιέστερη εφηβεία.

Λευκό-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι (2)
Λευκό-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι (1)
Γκρι-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι
Λευκό-κουρτίνες-στο εσωτερικό-νηπιαγωγείο-δωμάτιο-αγόρι (3)

8. Επιλέξτε ύφασμα που χρήζει εύκολης φροντίδας

Αξίζει να επιλέξετε κουρτίνες από μικτά υφάσματα, καθώς πλένονται εύκολα, δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο και δεν συρρικνώνονται.
Εάν παρ’όλα αυτά θέλετε να επιλέξετε εντελώς φυσικά υφάσματα (όπως λινό, βαμβάκι κ.λπ.), τότε λάβετε υπόψη ότι μετά το πλύσιμο θα “καθίσουν” και θα μειωθούν κατά 10-20 cm. Σκεφτείτε το κατά τον υπολογισμό του μήκους και του πλάτους των κουρτινών. Τα ελαφριά υφάσματα είναι επίσης πολύ πιο εύκολα στο να πλυθούν και να σιδερωθούν.

9. Απορρίψτε τα βαριά κουρτινόξυλα

Θυμηθείτε ότι τα βαριά κουρτινόξυλα με μαζικές ή αιχμηρές άκρες αποτελούν πιθανό κίνδυνο για το παιδί. Στην ιδανική περίπτωση, οι κουρτίνες πρέπει να κρεμαστούν σε ένα πλαστικό κουρτινόξυλο ή σε μια μεταλλική ράβδο με μικρή διάμετρο. Γενικά όμως βασικότερο είναι να επιλέξετε αξιόπιστες βάσεις στήριξης και να τις στερεώστε καλά.

10. Πιο πρακτικές κουρτίνες – οι κοντές

Ρομαν κουρτίνες, ρολοκουρτίνες, κουρτίνες τύπου καφέ, γενικά οι κοντές κουρτίνες θα είναι πιο βολικές για το παιδί – στη χρήση, αλλά και για εσάς – στο πλύσιμο. Πολύπλοκοι συνδυασμοί διαφόρων υφασμάτων, κουρτίνες με πτυχές ή κουρτίνες λαμπρικέν, θα μαζεύουν σκόνη και θα δυσκολεύουν τον καθαρισμό.

Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε και απλούς συνδυασμούς: ρωμαϊκές κουρτίνες + ελαφριά κουρτίνα ή τούλι + κουρτίνες (εικόνα).

11. Οι κουρτίνες πρέπει να έχουν έναν απλό και φιλικό προς το παιδί μηχανισμό

Όταν επιλέγετε κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο του αγοριού, βεβαιωθείτε ότι ανοίγουν και κλείνουν εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι δακτύλιοι και οι κρίκοι πρέπει να γλιστρούν στη ράγα και κατά μήκος του κουρτινόξυλου ομαλά, ενώ τα κλιπς να κρατούν γερά το ύφασμα.

Αν θέλετε να αγοράσετε περσίδες, ρομαν κουρτίνες ή ρολοκουρτίνες, τότε δοκιμάστε το δείγμα της έκθεσης με το να σηκώσετε και να κατεβάσετε την κουρτίνα 15-20 φορές. Εάν ο μηχανισμός θα «κολλάει», τότε πιθανότατα αυτό το προϊόν δεν θα διαρκέσει πολύ.

Παιδικές κουρτίνες , αγοράστε μια παιδική κουρτίνα εύκολα και γρήγορα στο online κατάστημα κουρτινών.

Αφήστε μια απάντηση