Enter your keyword

Η PANTONE ονόμασε την λαμπρή ορχιδέα το χρώμα της χρονιάς για το 2014

Η PANTONE ονόμασε την λαμπρή ορχιδέα το χρώμα της χρονιάς για το 2014

Οι ειδικοί χρωμάτων στην PANTONE ονόμασαν την ΛΑΜΠΡΗ ΟΡΧΙΔΕΑ το χρώμα της χρονιάς για το 2014, κάτι που σημαίνει ότι θα βλέπετε αυτό το χρώμα στη μόδα αλλά και στην εσωτερική διακόσμηση σε όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτή η εντυπωσιακή απόχρωση είναι τολμηρή και φωτεινή, γι’ αυτό ίσως αναρωτηθείτε “πώς γίνεται να το βάλω αυτό στο σπίτι μου”; Η χρήση αυτής της υπέροχης απόχρωσης είναι πιο εύκολη απ’ ότι νομίζετε όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση κι είναι ιδανική για παραδοσιακά σπίτια καθώς και για μοντέρνα, αλλά και σε νέα κτίσματα.
Συνδυασμοί Χρωμάτων
Η Λαμπερή Ορχιδέα είναι ένα έντονο μωβ χρώμα, που σημαίνει ότι ταιριάζει υπέροχα με το πορτοκαλί και το κόκκινο, καθ’ ότι δίνει μία εξωτική, ζεστή αίσθηση που θυμίζει Μαρόκο. Είναι υπέροχο για κρεβατοκάμαρες και καθιστικά. Εάν αισθάνεστε τολμηροί, μπορείτε να το ταιριάξετε με λευκό καναπέ στολισμένο με ριχτά κεντημένα υφάσματα και μαξιλάρια σε λαμπερά χρώματα ορχιδέας, με χαρακτηριστικό τοίχο που ταιριάζει σε αυτή την πολυτελή μωβ απόχρωση. Εάν πρόκειται να το δοκιμάσετε, τότε βεβαιωθείτε ότι το υπόλοιπο δωμάτιο ταιριάζει με αυτό, για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπρούτζο και πεπαλαιωμένο μέταλλο, ίσως μαζί με φανάρια ή καθρέπτες.
Εξοχικά σπίτια
Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να εισάγετε αυτό το χρώμα σε ένα εξοχικό σπίτι, τότε υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε. Εάν πρόκειται για ένα πιο σύγχρονο αγροτικό σπίτι, τότε ένα εμπριμέ σχέδιο θα δείχνει υπέροχο στις κουρτίνες και σε στόρια. Δοκιμάστε να επιλέξετε χρώματα έμφασης για αξεσουάρ όπως τα βάζα ή τα πιατικά. Για ένα παραδοσιακό σπίτι, καλύτερα να μείνετε σε πιο διακριτικό σχέδιο που θα δίνει μία πινελιά από αυτό το χρώμα και ταιριάξτε το με μαόνι και λευκό χρώμα. Συμβουλή – τα ελάφια, τα αγκαθωτά φυτά και τα θέματα με ορεινά μέρη είναι δημοφιλή παντού, γι’ αυτό αν θέλετε να είστε στη μόδα, χρησιμοποιήστε ένα τυπωμένο ή κεντημένο ύφασμα με αυτά τα σχέδια στο λαμπερό χρώμα ορχιδέας.
Τραπεζαρία
Ένας από τους αγαπημένους μου χώρους γι’ αυτό το χρώμα είναι η τραπεζαρία. Προσθέτει ένα πολυτελές, σχεδόν βασιλικό στοιχείο που θα αποτελέσει σημείο εστίασης όταν έχετε κόσμο στο σπίτι. Αυτό λειτουργεί καλύτερα εάν διαλέξετε ένα βελούδινο ύφασμα μαζί με καρέκλες τραπεζαρίας με υψηλή πλάτη οι οποίες θα πλαισιώνουν ένα τραπέζι σε μαόνι ή σκούρο ξύλο. Ένας πολυέλαιος σε αυτό το χρώμα μετατρέπεται σε φανταστικό στοιχείο εάν κρεμαστεί χαμηλά πάνω από το τραπέζι. Εάν το βελούδο δεν ταιριάζει στο σπίτι σας, τότε διαλέξετε μοντέρνα κομμάτια σε αυτό το χρώμα. Για ένα δωμάτιο σε στυλ σχεδόν δεκαετίας ’50, δοκιμάστε να βάλετε ακρυλικές μωβ καρέκλες τραπεζαρίας με γυάλινο τραπέζι και ταπετσαρία σε έντονο χρώμα ως τελείωμα.

Αφήστε μια απάντηση