Enter your keyword

Πως να επιλέξετε μαξιλάρι για τον ύπνο

Πως να επιλέξετε μαξιλάρι για τον ύπνο

Υγιής ύπνος

Υγιής ύπνος – το κλειδί για μια επιτυχημένη ημέρα.
Η αλήθεια αυτή είναι γνωστή σε όλους, αλλά πολλοί, ακόμη και γνωρίζοντας το γεγονός αυτό, συνεχίζουν να παραμελούν τις συστάσεις για το πως να κάνουν τον ύπνο τους ολοκληρωμένο.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει να είναι άνετο το κρεβάτι, και ακόμη περισσότερο, το μαξιλάρι. Εκείνο είναι υπεύθυνο για την θέση στην οποία θα βρίσκεται το κεφάλι, αλλά και η σπονδυλική στήλη, κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας.

Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να επιλέξετε ένα μαξιλάρι και μην μετανιώσετε για την αγορά σας αργότερα.

Πρώτον, πρέπει να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν «λάθος» μαξιλάρια. Υπάρχουν απλά εκείνα που δεν σας ταιριάζουν. Στην περίπτωση αυτή, όλα βασίζονται στη διαφορετικότητα –

  • κάποιος χρειάζεται ένα μαξιλάρι μαλακότερο
  • κάποιος σκληρότερο
  • κάποιος επιλέγει ένα σχεδόν επίπεδο μαξιλάρι

Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ορθοπεδικό γιατρό πριν να επιλέξετε μαξιλάρι για τον ύπνο σας. Αλλά αυτό είναι πράγματι απλά ένα ιδανικό σενάριο. Και μόνο εκείνοι που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας θα το ακολουθήσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν απλά να διαβάσουν τις συμβουλές μας και να κάνουν τη δική τους – σωστή επιλογή.

Σχήμα, ακαμψία, ύψος

Κάθε μαξιλάρι είναι διαφορετικό – σε σχήμα, ακαμψία, ύψος ή και σε πλήρωση. Και κάθε ένα από αυτά τα κριτήρια πρέπει να επιλέγεται με βάση :

  • τη θέση στην οποία κοιμάστε πιο συχνά
  • πόσο χρονών είστε
  • ποιό είναι το πλάτος των ώμων σας.

Και τώρα, ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως να επιλέξετε το σωστό μαξιλάρι για τον ύπνο.

Το σχήμα του μαξιλαριού μπορεί να είναι ορθογώνιο, τετράγωνο ή και ανατομικό – εκείνο δηλαδή που έχει ειδικά ρολά κάτω από το λαιμό. Οι δύο πρώτες επιλογές θεωρούνται πιο κλασσικές.
Είναι αλήθεια βέβαια ότι τα τετράγωνα μαξιλάρια χρησιμοποιούνται πλέον σπάνια στις μέρες μας.
Και όλα αυτά επειδή οι ορθοπεδικοί σε όλο τον κόσμο συμφώνησαν ότι το μαξιλάρι δεν πρέπει να είναι κάτω από τους ώμους, αλλά η θέση του είναι – κάτω από το κεφάλι και το λαιμό.
Εάν σας αρέσει να κοιμάστε ανάσκελα, μπορείτε να αγοράσετε ένα μαξιλάρι παραδοσιακού σχήματος – ορθογώνιο, ενώ αν κοιμάστε στη μια πλευρά, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ανατομικό.

Αν μιλάμε για το ύψος του μαξιλαριού, τότε, κατά κανόνα, για τους άνδρες, θα πρέπει να είναι υψηλότερο από ό, τι για τις γυναίκες. Για τους λάτρεις του ύπνου ανάσκελα, το ύψος θα πρέπει να είναι περίπου 10 cm, στο πλάι – 13 cm, και μπρούμυτα – μόλις 8 cm.

Η σκληρότητα που πρέπει να έχει το μαξιλάρι εξαρτάται επίσης από την αγαπημένη στάση ύπνου. Για όσους περνούν το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας ανάσκελα, η μέτρια σκληρότητα είναι ιδανική. Για όσους κοιμούνται μπρούμυτα, χρειάζονται μια μαλακότερη επιλογή, ενώ όσοι κοιμούνται στο πλάι χρειάζονται μια σκληρότερη επιλογή.


Γέμιση

Όσο για το γέμιση , η καλύτερη επιλογή είναι το λάτεξ ή αφρός που έχει την “ικανότητα” να απομνημονεύει το σχήμα. Αυτά τα μαξιλάρια υποστηρίζουν καλύτερα τον αυχένα, χωρίς να του επιτρέπουν να πάρει λάθος σχήμα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν φτερά ή πούπουλα, sintepon και μπαμπού, αλλά λόγω της μεγάλης μαλακότητάς τους δεν θα υπάρχει η απαραίτητη υποστήριξη.

Επιπλέον, αυτά τα μαξιλάρια, κατά κανόνα, χάνουν γρήγορα το αρχικό τους σχήμα. Μετά από μισό χρόνο χρήσης, θρυμματίζονται, το υλικό πλήρωσης συσσωματώνεται, και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αντικαθιστούνται πολύ πιο συχνά. Αυτό είναι δαπανηρό – τόσο από την άποψη χρόνου, αλλά και χρημάτων.

Γι ‘αυτό, γνωρίζοντας το πώς να επιλέξετε το σωστό μαξιλάρι για έναν υγιή ύπνο, μπορείτε όχι μόνο να εξασφαλίσετε μια ξεκούραστη νύχτα και μια παραγωγική εργάσιμη μέρα, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Αφήστε μια απάντηση