Enter your keyword

Πώς να καθαρίσετε υφασμάτινες Ρομαν Κουρτίνες

Πώς να καθαρίσετε υφασμάτινες Ρομαν Κουρτίνες

Ο τακτικός καθαρισμός των υφασμάτινων Ρομαν κουρτινών θα αφαιρέσει αλλεργιογόνα όπως τρίχες κατοικίδιων και σκόνη, βελτιώνοντας την ποιότητα του αέρα στον εσωτερικό σας χώρο και θα διατηρήσει την ομορφιά και ανθεκτικότητα των κουρτινών σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη χρήση της ηλεκτρικής σκούπας, ξεσκονίζοντας, καθαρίζοντας της κηλίδες και πλένοντας της κουρτίνες όταν πρόκειται για κουρτίνες από υφάσματα που πλένονται. Ωστόσο, εμπιστευτείτε τις κεντημένες, μπροκάρ και άλλες κουρτίνες που δεν πλένονται στις υπηρεσίες των επαγγελματιών καθαρισμού.

Σκουπίστε τις Roman κουρτίνες κάθε εβδομάδα

Με μία ηλεκτρική σκούπα και βούρτσα υφασμάτων, ή μία σκούπα χειρός, περάστε τις κουρτίνες σας εβδομαδιαία, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις τσακίσεις όπου μένει η σκόνη. Αν ζείτε σε ξηρή περιοχή με σκόνη, σκουπίστε τις κουρτίνες σας μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα ή τις μισές φορές από αυτές που σκουπίζετε τα χαλιά σας.

Ξεσκονίστε τις κουρτίνες κάθε εβδομάδα

Αν οι κουρτίνες σας έχουν κέντημα με μπροκάρ, φόδρα ή άλλα διακοσμητικά κεντήματα χρησιμοποιήστε ένα φτερό ξεσκονίσματος ή ξεσκονόπανο στατικού ηλεκτρισμού για να τις ξεσκονίζετε κάθε εβδομάδα. Ψεκάστε το ξεσκονόπανο με ένα απωθητικό σκόνης. Αποφύγετε το σκούπισμα αυτών των κουρτινών καθώς η αναρρόφηση θα χαλαρώσει τις διακοσμητικές ραφές. Ψεκάστε αυτές τις κουρτίνες με αρωματικά προϊόντα για υφάσματα κάθε εβδομάδα, μετά ξεβγάλτε με καθαρό νερό. Εφαρμόστε καθαριστικό ταπετσαρίας στα υφάσματα που δεν πλένονται, αφήστε τα να στεγνώσουν και μετά σκουπίστε απαλά τα υπολείμματα σκόνης. Μπορείτε να χειρίζεστε τα υφάσματα που δεν πλένονται και με απωθητικό λεκέδων, χρησιμοποιώντας το κάθε τρία χρόνια.

Αφαιρέστε τους λεκέδες αμέσως

Για μη λιπαρούς λεκέδες σε υφάσματα που πλένονται, ρίξτε στο σημείο μαγειρική σόδα για να φύγει αμέσως ο λεκές. Για λιπαρές ουσίες, ψεκάστε με ένα απωθητικό λεκέδων.

Πλύντε και στεγνώστε τις υφασμάτινες Ρομαν κουρτίνες με μηχανή

Μπορείτε να πλύνετε τις Ρομαν κουρτίνες στο πλυντήριο εφόσον το επιτρέπει το ύφασμά τους. Αφήστε τα πιαστράκια ή αφαιρέστε τα αν θέλετε. Μετά, αφαιρέστε όλα τα συνδετικά καρφιά από τις επίπεδες κουρτίνες πριν το πλύσιμο.

Πλύνετε τις κουρτίνες μόνες τους με αρκετό ζεστό νερό ώστε να τις καλύπτει. Χρησιμοποιήστε υγρό απορρυπαντικό για να αποφύγετε τα υπολείμματα σκόνης στις κουρτίνες. Ξεπλύνετε σε δροσερό νερό και βάλτε τες στο στεγνωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά. Τέλος, περάστε πάλι τα πιαστράκια και κρεμάστε στο κουρτινόξυλο. Είναι προτιμότερο να πλένετε στο χέρι τις κουρτίνες ρωμαϊκού τύπου. Μετά, τυλίξτε τες σε μία πετσέτα για να στραγγίξετε το νερό κρεμάστε τες στο παράθυρο για να στεγνώσουν.

Καθαρίστε επαγγελματικά φυσικές ίνες που δεν πλένονται

Μια φορά το χρόνο πηγαίντε τις μεταξωτές, μάλλινες, λινές ή από υαλοβάμβακα κουρτίνες σας σε καθαριστήριο για επαγγελματικό καθάρισμα. Επισημάνετε τυχόν σημεία όπου έχετε χρησιμοποιήσει καθαριστικά κατά των λεκέδων, ώστε να ελεγχθούν και να αντιμετωπιστούν ανάλογα.

Επιθεωρήστε και επισκευάστε τις κουρτίνες σας

Ελέγξτε τις κουρτίνες ρωμαϊκού τύπου σας μετά το καθάρισμα για χαλαρά ή σπασμένα πιαστράκια, χαλαρές ραφές, άκρες που έχουν κρεμάσει ή άλλες επισκευές που χρειάζονται. Μετά, επιδιορθώστε τις κουρτίνες πριν τις κρεμάσετε.

Αφήστε μια απάντηση