Enter your keyword

Τί είναι το λινό; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Τί είναι το λινό; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε

Σχετικά με τη χρήση και τη φροντίδα του λινού

Γνωστό για τα πάντα από καλοκαιρινά ρούχα μέχρι απορροφητικές πετσέτες πιάτων, το λινό είναι ένα ευέλικτο, φυσικό ύφασμα που είναι μαλακό και δροσερό στην αφή. Το λινό είναι μία από τις πιο παλιές φυσικές ίνες, και θεωρείται υψηλής ποιότητας, κομψό και ανθεκτικό ύφασμα.

Τί είναι το λινό;

Το λινό είναι ένα ισχυρό, ελαφρύ ύφασμα που κατασκευάζεται από το φυτό του λιναριού. Η λέξη λινό προέρχεται από τη λατινική λέξη για το λινάρι, linum usitassimum. Η λέξη “linen” (λινό) σχετίζεται με τη λέξη “line” (γραμμή) γιατί το ύφασμα είναι υφασμένο σε ευθεία γραμμή.

Ποια είναι η ιστορία του λινού;

Η χρήση του λινού χρονολογείται πίσω στην αρχαία Μεσοποταμία. Μερικές από τις πρώτες χρήσεις του λινού ήταν τα σάβανα και καλύμματα ταφής των μουμιών – έχει βρεθεί λινό ύφασμα ανέπαφο σε τάφους σήμερα, μια απόδειξη της ανθεκτικότητάς του. Οι αρχαία Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που έκαναν μαζική παραγωγή λινού, όπου το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα συναλλαγής μεταξύ των πιο πλούσιων Αιγυπτίων.

Το λινό είναι τόσο ριζωμένο στις ανθρώπινες κουλτούρες που υπάρχουν αναφορές του στη Βίβλο – η Παλαιά Διαθήκη δηλώνει ότι ο λαός δεν πρέπει να αναμιγνύει λινό και μαλλί, ενώ η Νέα Διαθήκη αναφέρεται σε αγγέλους που φορούν λινό.

Που κατασκευάζεται το λινό;

Η Γαλλία και το Βέλγιο θεωρούνται τα καλύτερα περιβάλλοντα για την ανάπτυξη του φυτού του λιναριού, παρόλο που το φυτό αναπτύσσεται και σε άλλες χώρες, όπως στην Κίνα, τον Καναδά, την Ιταλία και την Τυνησία. Τα φυτά εξάγονται σε όλο τον κόσμο και μετατρέπονται σε λινό ύφασμα.

Τα ευρωπαϊκά υφαντήρια, ειδικά αυτά στην Ιταλία, παράγουν λινό στην καλύτερη ποιότητα. Το ευρωπαϊκό λινό είναι γνωστό για την ανθεκτικότητα και την απαλότητά του. Όπως και πολλά άλλα υφάσματα, η μαζική παραγωγή του λινού έχει μεταφερθεί από την Ευρώπη στην Ασία, ειδικά στην Κίνα, τα τελευταία χρόνια. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας λινού και το μεγαλύτερο εργοστάσιο λινού στον κόσμο βρίσκεται στο Χαρμπίν.

Αφήστε μια απάντηση