Enter your keyword

Τα οφέλη της χρήσης ριχταριού για την προστασία του καναπέ

Τα οφέλη της χρήσης ριχταριού για την προστασία του καναπέ

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πόσο ακριβός μπορεί να είναι ένας καινούργιος καναπές, άρα για οικονομικούς λόγους θα έπρεπε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρον τη νέα σας αγορά και να βεβαιώνεστε ότι σας εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Η προστασία του νέου καναπέ από λεκέδες, υγρά και την καθημερινή σκόνη και βρωμιά είναι απαραίτητη και ένα καλό ριχτάρι μπορεί να είναι η προσθήκη που χρειάζεστε για να το κάνετε αυτό εφικτό αρκετά εύκολα και με προσιτό κόστος.

Προστασία του καναπέ

Πολλοί νέοι καναπέδες σήμερα έρχονται αυτόματα με αναστολέα λεκέδων κι αν όχι, μπορεί να προστεθεί εύκολα είτε από τον κατασκευαστή ή χρησιμοποιώντας ένα άλλο επώνυμο προϊόν, αλλά βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε είναι το κατάλληλο για τα υλικά του καναπέ σας. Αν έχετε αμφιβολίες συμβουλευτείτε τον προμηθευτή ή τον κατασκευαστή πριν τη χρήση.

Οι καναπέδες με αυτό το προστατευτικό φινίρισμα θα είναι βέβαια σε θέση να αντέξουν πολλούς από τους καθημερινούς λεκέδες και τις διαρροές που συμβαίνουν συχνά, αλλά αν θέλετε να προσφέρετε λίγη περισσότερη προστασία, ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα στο σπίτι, τότε γιατί να μην προσθέσετε ένα ριχτάρι καλής ποιότητας; Δεν θα σας δώσει μόνο λίγη επιπλέον προστασία, αλλά θα φέρει και χρώμα και αίσθηση γούστου στο δωμάτιό σας.

Το ριχτάρι υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και μάλλον ξεκίνησε ως σάλι παρά σαν ριχτάρι. Ήταν ένας τρόπος για τους βοσκούς να χρησιμοποιούν το μαλλί των προβάτων τους για επιπλέον ζεστασιά όταν μια μεγάλη κουβέρτα ήταν κουραστική στη χρήση. Σήμερα το ριχτάρι έχει γίνει ένα αντικείμενο επιλογής «που πρέπει να υπάρχει» για τους διακοσμητές εσωτερικού χώρου για να δώσει την τελική πινελιά σε σχεδόν κάθε δωμάτιο στο σπίτι. Έτσι, το ριχτάρι φτιάχνεται από μια υπέροχη σειρά από υφάσματα από κομψά μετάξια σε μαλακά μαλλιά και για πιο καθημερινή χρήση από τεχνητά μείγματα υφασμάτων.

Ενισχύουμε το ντεκόρ μας με ριχταρια

Όταν σκέφτεστε την προσθήκη ενός ριχταριού στο καθιστικό σας ή ακόμα και το υπνοδωμάτιό σας, ρίξτε πρώτα μια ματιά στο ήδη υπάρχον ντεκόρ σας και μετά επιλέξτε ένα ριχτάρι που θα το ενισχύσει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ταιριάζουν τέλεια καθώς πολύ από το ίδιο χρώμα ή σχέδιο μπορεί να δείχνει υπερβολικό μερικές φορές και μπορεί να δίνει την εντύπωση ενός πολύ συντονισμένου χώρου. Δοκιμάστε να προσθέσετε ένα ριχτάρι, ή και περισσότερα, που συμπληρώνουν το χρωματικό θέμα του δωματίου αλλά θα φέρουν επίσης κι ένα νέο σχέδιο ή μοτίβο για να δώσουν μία μοντέρνα, νέα αίσθηση και εμφάνιση. Ή θα ήταν καλή ιδέα να ταιριάξετε το νέο σας ριχτάρι με τα μαξιλάρια ή τις κουρτίνες για να φέρετε μία εμφάνιση με συνοχή.

Τα ριχτάρια μπορούν να ταιριάσουν με μαξιλάρια ή απλώς να πέσουν στο πίσω μέρος ή στα μπράτσα μιας καρέκλας για να δώσουν μία άνετη αίσθηση. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το ριχτάρι σας, μπορείτε να το διπλώσετε και να το τοποθετήσετε στον καναπέ ή να τα στοιβάξετε στο πάτωμα για να φτιάξετε ένα χώρο για να κάθονται τα παιδιά.

Προστασία από κατοικίδιο

Εάν έχετε κατοικίδιο που του επιτρέπεται να ανεβαίνει στα έπιπλα τότε το ριχτάρι είναι «must» καθώς θα δώσει επιπλέον προστασία από τις τρίχες που αφήνει σε όλες τις επιφάνειες. Κάθε ιδιοκτήτης γάτας γνωρίζει ότι πολλές γάτες προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στους καναπέδες και τις καρέκλες με τα νύχια τους. Αν έχετε αμφιβολίες τότε σκεφτείτε ότι είναι πιο εύκολο να πλύνετε ένα ριχτάρι από το να καθαρίσετε έναν καναπέ. Επιπλέον, αν ο λεκές ή η βλάβη είναι μεγάλη, ένα νέο ριχτάρι θα ήταν πολύ πιο οικονομικό από έναν νέο καναπέ.

Προστασία από τα παιδιά

Τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ απρόσεκτα με πολλά έπιπλα και τα κολλώδη δάχτυλα μπορούν να αφήσουν σημάδια και λεκέδες παντού! Αν καλύψετε τον καναπέ σας με ένα καλά τοποθετημένο ριχτάρι τότε θα προλάβετε πολλές ζημιές, και όπως ήδη είπαμε το πλύσιμό του είναι πιο εύκολο από το καθάρισμα του καναπέ. Σκεφτείτε όμως ότι μπορεί να είναι μία σοφή επιλογή να επιλέξετε ένα ριχτάρι μεσαίας τιμής και ένα που θα πλένετε συχνά, καθώς τα πιο ακριβά ριχτάρια είναι κυρίως για διακόσμηση και όχι για προστασία και δεν θα διαρκέσουν πολύ καιρό αν πλένονται και στεγνώνονται συχνά.

Τα ριχτάρια δεν είναι χρήσιμα μόνο για την προστασία των επέπλων καθώς μερικά καλά τοποθετημένα ριχτάρια στο σπίτι μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα τα κρύα απογέματα για να καλύψουν τους κρύους ώμους ή τα πόδια ή για να δώσουν στα παιδιά έναν άνετο χώρο για να κάτσουν.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας και όπου κι αν επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε, τα ριχτάρια είναι σίγουρα ένας από τους πιο εύκολους και φθηνούς τρόπους να προστατέψετε τα έπιπλά σας και να προσθέσετε λίγο χρώμα και στυλ στα δωμάτιά σας.

Αφήστε μια απάντηση