Enter your keyword

Πως να επιλέξετε κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο.

Πως να επιλέξετε κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο.

 Μόλις αποκτήσετε παιδί επιθυμείτε να οργανώσετε το δωμάτιό του ή το δωμάτιό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  περνώντας πολλές ώρες σχεδιάζοντας το design του παιδικού δωματίου και σκεπτόμενοι ποια αξεσουάρ ή διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική για εσάς. Επιπλέον, κάθε αντικείμενο που θα χρησιμοποιηθεί στο παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να είναι ασφαλές για το παιδί, διαφορετικά δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξής του εκεί. Παράλληλα τόσο σημαντικές όσο είναι οι επιλογές για με καλά έπιπλα, χρώματα τοίχων και design πρέπει να είναι και η σωστή επιλογή των κουρτινών που θα στολίσουν το παιδικό δωμάτιο.
Για το λόγο αυτό, όταν μπείτε στη διαδικασία επιλογής της καταλληλότερης κουρτίνας πρέπει να δώσετε βάση στους παρακάτω παράγοντες.
1) Ηλικία και Φύλο
Αν όλα τα παιδιά σας έχουν καθένα το δικό του δωμάτιο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας όλες τις διαφορετικές ηλικίες των παιδιών σας όταν επιλέγετε κουρτίνες για τα δωμάτια τους. Ότι είναι κατάλληλο για ένα μωρό 2 ετών, δεν ταιριάζει στο δωμάτιο ενός 5χρονου παιδιού, πόσο μάλλον για έναν έφηβο!
Τα μικρά παιδιά λατρεύουν τα ζωηρά χρώματα και μοτίβα και καθώς μεγαλώνουν προτιμούν ήρωες από κινούμενα σχέδια. Όσο για τους έφηβους, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε τη γνώμη τους πριν επιλέξετε οτιδήποτε για το δωμάτιό τους.
Το ίδιο συμβαίνει και με το φύλο του παιδιού σας. Όσο μεγαλώνουν, αγόρια και κορίτσια, έχουν την τάση να επιλέγουν διαφορετικά πράγματα, επομένως όσο και αν σαν αρέσουν οι φανταχτερές, λουλουδάτες κουρτίνες δεν επιτρέπεται να τις τοποθετήσετε στο δωμάτιο του αγοριού σας.
Όταν το δωμάτιο το μοιράζονται τα παιδιά σας επιλέξτε ουδέτερα (unisex) ή μονόχρωμα χρώματα και μοτίβα που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες και φύλα. Ανεξάρτητα όμως από την ηλικία και το φύλο, καλό θα είναι να αλλάζετε τις κουρτίνες προκειμένου να ανανεώνετε υποτυπωδώς το design του δωματίου. Στο κάτω κάτω είναι ο πιο ανέξοδος τρόπος για να δώσετε νέο αέρα σ’ ένα δωμάτιο!
2) Κατάλληλα Υφάσματα
Ένα σημαντικό παράγοντα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν επιλέγετε το σωστό ύφασμα για κουρτίνα είναι το πόσο φως θέλετε να μπαίνει στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Χοντρά υφάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ηλιόλουστα δωμάτια, ειδικά όταν μιλάμε για μικρά παιδιά που πηγαίνουν για ύπνο νωρίς ή για εφήβους που αρέσκονται στο να δημιουργούν ατμόσφαιρα οικειότητας και μυστηρίου στο δωμάτιό τους.
Όπως και να χει, μη χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα και ευαίσθητα υφάσματα σε πολύ ηλιόλουστα δωμάτια καθώς ο ήλιος ξεθωριάζει τα χρώματα και τα υφάσματα φθείρονται γρηγορότερα.
3) Ασφάλεια
Η ασφάλεια αποτελεί το πιο σημαντικό κριτήριο όταν επιλέγετε οτιδήποτε για ένα παιδικό δωμάτιο. Στην περίπτωση των κουρτινών, οι ελαφρές είναι προφανώς πιο ασφαλείς για τα παιδιά από τις βαριές επειδή αφενός τα μικρά παιδιά έχουν την τάση να τις τραβούν στην προσπάθειά τους να σταθούν όρθια ή να περπατήσουν και αφετέρου, τα λίγο μεγαλύτερα τις χρησιμοποιούν για κρυψώνα ή δημιουργούν με αυτές σκηνές καθώς παίζουν.
 
4) Μέγεθος
Το μέγεθος που θα έχουν οι παιδικές κουρτίνες εξαρτάται από το design του δωματίου καθώς και από της προθέσεις σας ως σχεδιαστής. Εντούτοις, όσο πιο μακριά είναι η κουρτίνα τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για ένα παιδί να τις τραβήξει.
  5) Χαρούμενα Χρώματα
Είναι ο τελευταίος αλλά σίγουρα ο πιο σημαντικός παράγοντας. Αγοράστε κουρτίνες για το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας με την προϋπόθεση να του αρέσουν και να το κάνουν χαρούμενο!

Αφήστε μια απάντηση