Enter your keyword

Πως να κάνετε το χώρο σας οπτικά μεγαλύτερο με τη βοήθεια των κουρτινών;

Πως να κάνετε το χώρο σας οπτικά μεγαλύτερο με τη βοήθεια των κουρτινών;

Οι κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την οπτική επέκταση ενός χώρου όσο και για την στένωση του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μικρά διαμερίσματα με χαμηλά ταβάνια. Οι σωστά επιλεγμένες κουρτίνες θα κάνουν το δωμάτιο σας να δείχνει πιο ευρύχωρο.
Γενικές Συμβουλές
Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων και στούντιο κάνουν ένα τυπικό λάθος – διακοσμούν το χώρο με σκοτεινές κουρτίνες με μεγάλες πτυχές. Οι κουρτίνες αυτές ωστόσο δείχνουν όμορφες μόνο σε μεγάλους χώρους, καθώς σε μικρούς τους “κλέβουν” χώρο τραβώντας όλη την προσοχή. Για το λόγο αυτό, η βέλτιστη λύση είναι ο μινιμαλισμός, καλά παραδείγματα του οποίου μπορούν να βρεθούν στο μοντέρνο σκανδιναβικό στυλ. Απορρίψτε τις βαριές κουρτίνες και επιλέξτε πιο ελαφριά και αέρινα υφάσματα. Το ιδανικό στυλ κουρτινών για ένα μικρό διαμέρισμα – ύφασμα σε ίσια ραφή ή με μεγάλες πτυχές χωρίς έξτρα διακοσμητικά στοιχεία.
Υλικό. Τα βαριά υφάσματα με πυκνή ύφανση των ινών θα δημιουργήσουν οπτικά την αίσθηση πως υπάρχει ένας επιπλέον τοίχος. Μια καλή επιλογή είναι οι κουρτίνες από συνθετικά υφάσματα που δεν τσαλακώνονται και τοποθετούνται εύκολα. Πολύ εντυπωσιακές δείχνουν οι κουρτίνες από τεχνητό μετάξι, η γυαλιστερή επιφάνεια του οποίου αντανακλά το φως της ημέρας και το ηλεκτρικό φως. Για τους λάτρεις του οικολογικού στυλ, κατάλληλες κουρτίνες είναι αυτές από βαμβακερό ύφασμα με απλές ίνες όπως – τούλι, βατίστα, μουσελίνα.
Χρώμα. Στο εσωτερικό ενός μικρού διαμερίσματος, δεν είναι σωστό να εστιάσετε την προσοχή στα παράθυρα – αυτό θα μειώσει οπτικά ένα ήδη μικρό χώρο. Σε αυτή τη περίπτωση, ο κανόνας που θέλει τις κουρτίνες να ταιριάζουν με τα έπιπλα δεν ισχύει. Τα παράθυρα πρέπει να είναι διακοσμημένα με το ίδιο χρώμα που έχουν οι τοίχοι, καθώς οποιαδήποτε αντίθεση σε ένα μικρό χώρο είναι μια καθαρή ήττα. Οι κουρτίνες λοιπόν σε παστέλ χρώματα θα ταιριάζουν απόλυτα στο σχεδιασμό ενός μικρού δωματίου.
Σχέδιο. Από όλη την ποικιλία των εκτυπώσεων, επέκταση του χώρου μπορεί να προκαλέσει μόνο μια – η οριζόντια ή διαγώνια ρίγα. Η δημιουργία αντιθέσεων και εδώ δεν δεν είναι επιθυμητή: όπως και οι έντονες αποχρώσεις, θα τονίσουν ότι το δωμάτιο είναι μικρό. Μια κλασική επιλογή – ένας συνδυασμός λευκών και παστέλ λωρίδων. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι επίσης οι ριγέ κουρτίνες σε διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος – για παράδειγμα, καστανό και μουσταρδί, μπλε και γαλάζιο, κλπ. Αν οι ρίγες δεν σας ενθουσιάζουν, τα μονόχρωμα σχέδια είναι επίσης μια καλή επιλογή.
Ντιζάιν. Επιλέξτε τα πιο απλά μοντέλα. Κανένα σχέδιο ή επιπλέον οριζόντιο στοιχείο – με αυτά το ταβάνι θα δείχνει χαμηλότερο. Για δωμάτια με χαμηλό ταβάνι επιλέγετε πάντα κουρτίνες σε όλο το ύψος του τοίχου. Μια κοντύτερη κουρτίνα θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα με την οριζόντια διακόσμηση – δηλαδή θα κλέψει πλάτος.

Αφήστε μια απάντηση