Enter your keyword

Υφάσματα κουζίνας : μεταμορφώσετε το εσωτερικό της κουζίνας σας

Υφάσματα κουζίνας : μεταμορφώσετε το εσωτερικό της κουζίνας σας

Επιτέλους η ανακαίνιση στην κουζίνα έχει τελειώσει – οι τοίχοι είναι βαμμένοι, τα έπιπλα είναι τοποθετημένα και ακόμη και οι ηλεκτρικές συσκευές είναι στη θέση τους, ωστόσο… Έχετε νιώσει ποτέ αυτήν την αίσθηση, ότι όλα είναι στη θέση τους, αλλά σαν να λείπει κάτι; Αν ναι, τότε είναι καιρός να θυμηθείτε τα υφάσματα κουζίνας. Ο χρωματικός τόνος του χώρου ρυθμίζεται από τις κουρτίνες, τα τραπεζομάντιλα, τις χαρτοπετσέτες, τα μαξιλάρια, τις πετσέτες και άλλα αξεσουάρ που γεμίζουν το εσωτερικό με άνεση και δίνουν στο δωμάτιο μια εμφάνιση. Τι λέτε λοιπόν, να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε την κουζίνα των ονείρων σας;
«Ντύσιμο» παραθύρων
Κατά τη διακόσμηση μιας κουζίνας, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο οι αισθητικές αλλά και οι λειτουργικές ιδιότητες των υφασμάτων. Παρακάτω ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.
  • Προτιμήστε υφάσματα που ανέχονται καλά το πλύσιμο.
  • Μην επιλέγετε πολύ μακριές κουρτίνες, θα σας ενοχλούν στις δουλειές του σπιτιού.
  • Προτιμήστε προϊόντα που κατασκευάζονται από υλικά που δεν τσαλακώνονται και είναι ανθεκτικά στην υγρασία και στη βρωμιά.
  • Η κουζίνα είναι συνήθως ζεστή, πράγμα που σημαίνει ότι το ύφασμα πρέπει να είναι ελαφρύ και να επιτρέπει την ροή του αέρα.
Σε μια μικρή κουζίνα είναι καλύτερο να κρεμάτε ημιδιαφανείς κουρτίνες. Τα ανοίγματα των παραθύρων σε ευρύχωρες κουζίνες-τραπεζαρίες μπορούν να διακοσμηθούν με φωτεινές κουρτίνες, διακοσμημένες με μεγάλο εγκάρσιο ή διαμήκες σχέδιο.

Σε κουζίνες που υπάρχουν παράθυρα που βλέπουν προς το νότο, θα πρέπει να κρεμάσετε κουρτίνες από παχύ ύφασμα που προστατεύει από το φως και δεν επιτρέπει το ξεθώριασμα. Μια καλή επιλογή θα ήταν να διαλέξετε κουρτίνες σε ψυχρούς τόνους. Αντίθετα, σε μια κουζίνα που διαθέτει παράθυρα που βλέπουν προς το βορρά, συνιστάται να επιλέξετε κουρτίνες σε ζεστούς τόνους.
Το χρώμα και το σχέδιο θα πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με τον τόνο των τοίχων. Αναζητήστε ένα υλικό που να είναι δύο ή τρεις αποχρώσεις πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από το φινίρισμα.
Χρώματα και νέες τάσεις:
  • φυσικά χρώματα: πράσινο, λαδί, φιστικί, αμμώδες, τιρκουάζ, γκρι
  • βαθιά μπλε χρώματα: κυανό και indigo
  • φρέσκα παστέλ χρώματα: γαλάζιο, λιλά, ροδακινί, μπεζ, απαλό ροζ
  • δελεαστικά νόστιμα χρώματα: χρώμα μούρου, κρέμας, καραμέλας, κρασιού, δαμάσκηνου, καφέ, σοκολάτας.
Διακοσμητικά. Για παράδειγμα, η εκτύπωση φωτογραφιών και μεγάλων πιασάρικων εκτυπώσεων στο πνεύμα της pop art είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μια ευρύχωρη ανοιχτή κουζίνα με καθιστικό. Σε μικρούς χώρους καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα διακριτικό μοτίβο λουλουδιών ή μιας κλασικής λωρίδας. Η οριζόντια λωρίδα επεκτείνει οπτικά τα στενά παράθυρα και οι κάθετες λωρίδες ανυψώνουν το χαμηλό ταβάνι.
Σε διακοσμήσεις σε κάντρι στυλ ταιριάζουν κλασικές κοντές κουρτίνες σε καρό μοτίβο ή μοτίβο λουλουδιών, καθώς και πουά εκτυπώσεις ή εκτυπώσεις με λαχανικά και φρούτα.
Τα υφάσματα ουδέτερων αποχρώσεων μπορούν να διακοσμηθούν με αμπράζ, κρόσσια, φούντες ή φιόγκους. Αν ωστόσο έχετε επιλέξει κουρτίνες σε έντονο ή λαμπερό χρώμα, τότε μην τις υπερφορτώσετε με περιττές λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση