Enter your keyword

Σε ποια περίπτωση ο χώρος σας δεν χρειάζεται κουρτίνες

Σε ποια περίπτωση ο χώρος σας δεν χρειάζεται κουρτίνες

Ακούμε συνεχώς την ίδια πρόταση από ειδικούς διακόσμησης: οι κουρτίνες προσδίδουν στο χώρο σας την αίσθηση πληρότητας. Θα μπορούσατε ίσως και να παρομοιάσετε ένα δωμάτιο χωρίς κουρτίνες σαν ένα παζλ με χαμένα κομμάτια. Αλλά ισχύει πάντα αυτό; Θα σας συμβουλεύαμε λοιπόν να εξοικειωθείτε με τις παρακάτω περιπτώσεις, όπου οι κουρτίνες όχι μόνο δεν είναι απαραίτητες, αλλά δεν χρειάζονται καθόλου.

Περβάζι παραθύρου ως χώρος ανάπαυσης

Εάν διαθέτετε μεγάλα περβάζια στο διαμερισμά σας, μην χάσετε την ευκαιρία να τα μετατρέψετε σε ένα λειτουργικό στοιχείο του χώρου. Το περβάζι γενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα αυτοσχέδιο τραπέζι εργασίας, ένα πάγκο κουζίνας, ένα χώρο για ξεκούραση ή ένα επιπλέον ράφι.
Φανταστείτε:
  • βάζετε στο περβάζι του παραθύρου σας μια μαλακή κουβέρτα
  • άνετα μαξιλάρια
  • τοποθετείτε κοντά τα αγαπημένα σας βιβλία ή το φορητό υπολογιστή σας
Με άλλα λόγια, το περβάζι έχει μετατραπεί στον καναπέ σας. Και ποιος κρύβει τον καναπέ πίσω από κουρτίνες; Φυσικά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχει αρκετός χώρος στο δωμάτιο.
Αλλά τώρα δεν μιλάμε για χωροθέτηση, αλλά για τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου δωματίου. Ο χώρος ξεκούρασης ή αναψυχής που δημιουργήθηκε στο περβάζι, θα προσαρμοστεί αρμονικά στο χώρο, θα τον επεκτείνει οπτικά και θα τον καταστήσει πιο λειτουργικό. Επιπλέον, χωρίς κουρτίνες, το δωμάτιο θα γίνει φωτεινότερο.

Παράθυρο με υφή ή χρώμα

Το γυαλί με υφή είναι σήμερα στην μόδα.
Υπάρχουν αυτοί που παραγγέλνουν παράθυρα:
  • με υφή από την αρχή
  • αυτοί που αποφασίζουν να δοκιμάσουν πρώτα αυτή τη τάση με το να επιλέξουν ειδικά αυτοκόλλητα
Σε κάθε περίπτωση, τα σχέδια στα γυαλιά εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.
Φυσικά, μέσα από ένα τέτοιο παράθυρο δεν είναι δυνατόν να θαυμάσεις την εξωτερική θέα.
Αλλά αν δεν χρειάζεστε κάτι τέτοιο, τότε αυτή η λύση δεν θα είναι μόνο ένα κομψό στοιχείο του χώρου, αλλά και μια απίστευτα πρακτική ιδέα. Μπορείτε να ξεχάσετε τις κουρτίνες: η υφή θα προστατεύσει το χώρο από το φως του ήλιου και τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.
Τα τζάμια βιτρώ αποκλείουν εντελώς τη χρήση κουρτινών.
Τα βιτρώ παράθυρα είναι πραγματικά έργα τέχνης, και σίγουρα δεν αξίζουν να κρύβονται πίσω από κουρτίνες. Κάθε χρόνο η ποικιλία του γυαλιού τέχνης διευρύνεται και οι ειδικοί έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν όλο και πιο κομψές και πλούσιες εικόνες. Και φυσικά οι εικόνες αυτές αξίζει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής όλο το εικοσιτετράωρο.

Παράθυρα ασυνήθιστων σχημάτων και μεγεθών

Μέχρι πρόσφατα, ήταν απλά αδύνατο να βρεθούν κουρτίνες για τέτοια παράθυρα. Η μαζική παραγωγή δεν εστίαζε στο να βρεθεί λύση για διαφορετικού είδους αρχιτεκτονικές. Και παρόλο που σήμερα οι περισσότερες κουρτίνες ράβονται συγκεκριμένα για κάθε παραγγελία και δεν υπάρχουν προβλήματα επιλογής, οι περισσότεροι και πάλι επιλέγουν να μην τοποθετήσουν κουρτίνες.
Το γεγονός είναι ότι, λόγω της έλλειψης επιλογής κουρτινών, οι ιδιοκτήτες εκτίμησαν την αξία της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού τέτοιων παραθύρων. Είναι αξιοσημείωτα όχι μόνο ως στοιχεία της πρόσοψης, αλλά και ως στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης. Δεν χρειάζεται να κρυφτούν, αντίθετα, η σωστή διακόσμηση γύρω τους τα κάνει το κέντρο της σύνθεσης.

Πανοραμικά παράθυρα

Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο θέμα στη συζήτηση σχετικά με τα πανοραμικά παράθυρα είναι ότι οι κουρτίνες είναι από τη μια απαραίτητες, από την άλλη όμως μπορείτε και χωρίς αυτές. Υπάρχουν πολλές ιδέες για την διακόσμηση πανοραμικών παραθύρων. Ωστόσο, εάν εισχωρήσετε στην ίδια την ουσία τους, μπορείτε να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι αυτός ο τύπος παραθύρων δεν έχει σχεδιαστεί για να κρύβεται πίσω από κουρτίνες.
Αλλά για να το συνειδητοποιήσουμε ρεαλιστικά και χωρίς να βλάψουμε την προσωπική μας άνεση, αυτό είναι δυνατόν μόνο όταν οι περαστικοί δεν μπορούν να δουν το παράθυρο μας. Δηλαδή σε διαμερίσματα στους τελευταίους ορόφους πολυώροφων κτιρίων ή ιδιωτικών εξοχικών κατοικιών που είναι κλειστά από περαστικούς.

Στυλ που επιτρέπουν την απουσία κουρτινών

Τα παράθυρα χωρίς κουρτίνες βρίσκονται συχνά στο σκανδιναβικό στυλ. Εκεί προτεραιότητα δίνεται σε άλλες μεθόδους διακόσμησης. Τα παράθυρα μετατρέπονται σε ένα είδος βιτρίνας που μερικές φορές φαίνεται πολύ εντυπωσιακό. Δεν περιοριζόμαστε στη τοποθέτηση γλαστρών. Μπορείτε να τοποθετήσετε στο περβάζι του παραθύρου σας αγάλματα, φωτογραφίες, πιάτα – ή ό, τι άλλο συνήθως διακοσμεί βιτρίνες και ράφια.
Ο μινιμαλισμός είναι ένα στυλ στο οποίο όλα τα είδη των λεπτομερειών και των αξεσουάρ θεωρούνται περιττά, και θα μπορούσε κάλλιστα να σταθεί χωρίς κουρτίνες. Το παράθυρο θα φαίνεται αρκετά αρμονικό, γιατί σε όλο τον υπόλοιπο χώρο δεν θα βρείτε τίποτα που να μην είναι εντελώς απαραίτητο, και όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, οι κουρτίνες δεν είναι απαραίτητες.
Αν θεωρήσουμε τις κουρτίνες ως αναπόσπαστο στοιχείο του κλασσικού στυλ, είναι φυσικό να υποθέσουμε ότι στον μεταμοντερνισμό, όπου αρνούνται τους καθιερωμένους κανόνες, είναι δυνατόν να μην διακοσμούν τα παράθυρα με κουρτίνες.
Πλέον είστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, όπου δεν είναι απαραίτητες οι κουρτίνες.
Η απουσία τους μπορεί να νικηθεί στυλιστικά και να αντισταθμιστεί λειτουργικά. Το αν θα κρεμάσετε κουρτίνες ή αν θα προτιμήσετε κάτι άλλο εξαρτάται από εσάς, το κύριο πράγμα είναι ότι η ιδέα πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά στο εσωτερικό και να διακοσμεί το χώρο.

Αφήστε μια απάντηση