Enter your keyword

Ρολοκουρτίνες και κουρτίνες ρόμαν για την κουζίνα: πρακτικότητα και κομψότητα

Ρολοκουρτίνες και κουρτίνες ρόμαν για την κουζίνα: πρακτικότητα και κομψότητα

Οι κουρτίνες με μηχανισμό ανύψωσης είναι πρακτικές, αλλά λίγοι άνθρωποι θα ήθελαν να βλέπουν στο σπίτι τους κουρτίνες που να μοιάζουν με βαρετές περσίδες γραφείου. Για το λόγο αυτό, δώστε προσοχή στις κουρτίνες σε μορφή ρόλλερ και στις κουρτίνες ρόμαν, όπου η αισθητική και η λειτουργικότητα συνδυάζονται σε ίσες αναλογίες.
Ο μηχανισμός είναι περίπου ο ίδιος. Η ρύθμιση του φωτισμού γίνεται μέσω της ανύψωσης του υφάσματος στο επιθυμητό ύψος. Στην πίσω πλευρά ράβονται οι λωρίδες, οι οποίες στερεώνονται με ένα κορδόνι. Το ύφασμα μαζεύεται σε πλισέ μορφή. Στο κάτω μέρος υπάρχει μια πλάκα στάθμισης, η οποία αποτρέπει την εμφάνιση κρεμάμενης κουρτίνας.
Η διαφορά μεταξύ των κουρτινών ρόμαν και των ρόλλερ είναι η μορφή του μαζέματος: στην πρώτη περίπτωση, το ανυψωμένο ύφασμα σχηματίζει επίπεδες οριζόντιες πτυχώσεις, ενώ στο δεύτερο – μαζεύεται σε ρολό.

Πλεονεκτήματα των κουρτινών ρόμαν και των ρολοκουρτινών:
  • Η ταχεία συσκότιση σε έντονα ηλιόλουστες μέρες.
  • Εύκολος καθαρισμός και συντήρηση. Οι κουρτίνες δεν χρειάζεται να πλένονται συχνά – συνήθως είναι αρκετή μια ηλεκτρική σκούπα και ένα υγρό σφουγγάρι.
  • Τα ρολά είναι ουδέτερα στυλιστικά και ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση. Το βασικό είναι να μη κάνετε λάθος επιλογή στο χρωματισμό και την υφή.
  • Οι κουρτίνες ρόλλερ και ρόμαν κατασκευάζονται συνήθως από ισχυρά ανάμικτα υφάσματα με προστατευτικό που προστατεύει το προϊόν από τη σκόνη, τον ατμό, την υγρασία και την υπεριώδη ακτινοβολία. Σε οικολογικές κουζίνες και σε κουζίνες με έθνικ χρωματισμό βρίσκονται συχνά στοιχεία μπαμπού και ψάθας.
  • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μεθόδων τοποθέτησης: σε άνοιγμα, στο τοίχο ή στην οροφή.
  • Δίνεται η δυνατότητα να ανοίξετε το περβάζι του παραθύρου και να το χρησιμοποιήσετε ως επιπλέον επιφάνεια.
Οι ρολοκουρτίνες και οι κουρτίνες ρόμαν χρησιμοποιούνται ευρέως στον σχεδιασμό κουζινών με μπαλκονόπορτες, παράθυρα και πολλαπλά παράθυρα.

Αφήστε μια απάντηση