Enter your keyword

6 Βήματα για την Επιλογή Κουρτινών Ξενοδοχείου

6 Βήματα για την Επιλογή Κουρτινών Ξενοδοχείου

Γρήγορη προεπισκόπηση των 6 βημάτων για την αγορά κουρτινών για το ξενοδοχείο σας

Σε αυτή τη δημοσίευση, θα δούμε τις διάφορες επιλογές που έχουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείου που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα των παραθύρων των ξενοδοχείων τους και ποια είναι τα πιο σημαντικά βήματα για την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

ΒΗΜΑ 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα σωστά μέτρα των παραθύρων

Ένα τεράστιο λάθος που γίνεται πολύ συχνά είναι ότι το προσωπικό ή ομάδα διαχείρισης δεν αφιερώνει το χρόνο να κάνει μία ποιοτική έρευνα του χώρου. Η παλιά παροιμία «μέτρα δύο, κόψε μία» θα ταίριαζε εδώ. Βεβαιωθείτε ότι μετράτε όλες τις επιλογές και καταγράψτε τις πληροφορίες ξεκάθαρα.

Η μέτρηση είναι το σημείο που αποτυγχάνουν τα περισσότερα έργα και αυτό συνήθως διαπιστώνεται αφού αγοραστούν ή κατασκευαστούν τα υλικά και είναι έτοιμα για εγκατάσταση. Είναι σύνηθες να χρειάζεται επαναδιαμόρφωση ή προσαρμογή των προϊόντων που έχουν μετρηθεί λανθασμένα.

Οι κουρτίνες έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα όταν μετριούνται για κουρτινόξυλο, αν η μέτρηση είναι μεγαλύτερη, οι κουρτίνες έχουν ανοχή καθώς θα υπάρχει πληρότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τραβήξετε τις κουρτίνες περισσότερο ή όταν χρησιμοποιείτε κουρτίνες με καψούλια θα έχετε περισσότερες τσακίσεις στο κουρτινόξυλο.

Με drop στόρια ή κουρτίνες, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ανοχή, αν και είναι καλύτερο να είναι λίγο πιο μακριές, καθώς η ανακατωμένη εμφάνιση των κουρτινών θα δείχνει πιο παλιά, παρόλο που σε ένα μοντέρνο δωμάτιο μπορεί να δείχνει περίεργη.

Κανόνας του αντίχειρα όταν μετράμε ένα παράθυρο.

***** Πηγαίνετε 15 εκατοστά πιο πέρα από κάθε πλευρά της εσοχής του παραθύρου – άρα 30 εκατοστά συνολικά

*** Πηγαίνετε 15 εκατοστά πάνω από το παράθυρο και τελειώστε στο επιθυμητό μήκος.

ΒΗΜΑ 2. Επιλογή της εικόνας των δωματίων

Δείτε διάφορα δωμάτια που σας αρέσουν και κατανοήστε τί πρέπει να κάνετε για το καλύτερο φινίρισμα και τί περιμένει ο κόσμος από το επίπεδο του καταλύματός σας. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων πρέπει να έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο συσκότισης. Έτσι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι κουρτίνες έχουν 3 επενδύσεις συσκότισης και ελάχιστη διαρροή φωτός γύρω από την εγκατάσταση είτε είναι στόρια ή κουρτίνες ή και μίξη των δύο. Για το μεγαλύτερο ποσοστό συσκότισης δοκιμάστε κουρτίνες πάνω από στόρια ρωμαϊκού τύπου.

Έχετε υπόψη ότι τα ρωμαϊκά στόρια θα φθαρούν πιο γρήγορα από τις κουρτίνες καθώς οι μπιέλες και η ραφή υπόκεινται σε μεγάλο ποσό πίεσης και μπορούν να ακόμα και να σπάσουν σε μεγαλύτερα ρωμαϊκά στόρια. Όταν χρησιμοποιείτε ρωμαϊκά στόρια της Direct Fabrics, σας παρέχουμε μηχανισμό αλυσίδας ασφαλή για τα παιδιά.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε την αντοχή των διαφορετικών εγκαταστάσεων των κουρτινόξυλων και τον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται το βάρος πάνω τους, καθώς κατά κανόνα το κουρτινόξυλο θα έχει λιγότερα υποστηρίγματα από ένα σιδηρόδρομο και έχουν επίσης μία γωνία στο στήριγμα, που αν τραβηχτεί θα χαλαρώσει και θα φύγει από τον τοίχο.

ΒΗΜΑ 3. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε φλογοεπιβραδυντικά υφασμάτινα είδη επίπλωσης

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και την Αμερική οι εμπορικοί χώροι είναι υποχρεωμένοι να έχουν φλογοεπιβραδυντικά υφάσματα που είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα απαιτούμενα πρότυπα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεργαστείτε με μία εταιρεία επίπλωσης που έχει γνώση της αγοράς και μπορεί να παρέχει κουρτίνες και υφάσματα σύμφωνα με το BS5867 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το NFPA στην Αμερική και το M1 και B1 στην Ευρώπη.

Αυτό δεν χρειάζεται να περιορίσει τις επιλογές σας, σημαίνει μόνο ότι «Η ασφάλεια έρχεται πάντα πρώτη». Είναι πρωταρχικής σημασίας όταν διαχειρίζεστε ένα ξενοδοχείο να γνωρίζετε ότι λειτουργείτε νόμιμα και μπορείτε να τηρήσετε τις ασφαλίσεις σας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να νομίζετε ότι λειτουργείτε με κατώτερου επιπέδου επίπλωση παραθύρων, ειδικά με τόσα γεγονότα υψηλής κάλυψης που έχουν καταλήξει σε τραγωδία.

Τα φλογοεπιβραδυντικά υφασμάτινα είδη επίπλωσης έχουν χιλιάδες επιλογές υφάσματος, που κυμαίνονται από Dimouts, Blackouts / Prints / Wovens / Voiles και άλλα.

Η Velona.gr προσφέρει μεγάλη ποικιλία και μπορεί να προμηθεύσει υφάσματα από όλο τον κόσμο.

ΒΗΜΑ 4. Επιλογή παλέτας χρωμάτων και σχεδίου

Η επιλογή του σχεδίου ενός δωματίου ξενοδοχείου μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη. Στην Velona βλέπουμε ότι τις περισσότερες φορές τα ξενοδοχεία προτιμούν να χρησιμοποιήσουν απλές κουρτίνες και να προσθέσουν χρώμα στο δωμάτιο με αξεσουάρ. Αυτό σημαίνει ότι τα δωμάτια δεν φεύγουν από τη μόδα γρήγορα. Τα μοντέρνα γκρι χρώματα είναι πολύ δημοφιλή στην εσωτερική διακόσμηση των ξενοδοχείων.

ΒΗΜΑ 5. Επιλογή των σωστών κατασκευαστών και της σωστής τιμής

Το παλιό ρητό που λέει ότι πληρώνεις ότι παίρνεις σημαίνει ότι θα έχεις μία μεγάλη ποικιλία τιμών και για κάθε μία από αυτές θα πάρεις διαφορετικές υπηρεσίες.

Υψηλότερη – Πλήρης διακόσμηση εσωτερικού χώρου, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και της εγκατάστασης

Μεσαία – Ηλεκτρονική σύμβαση επίπλωσης με τοπική κάλυψη. Επιλέξτε τα υφάσματά σας ηλεκτρονικά και λάβετε δείγματα, τα οποία θα κατασκευαστούν και θα εγκατασταθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Τέλειο παράδειγμα είναι το www.velona.gr

Χαμηλή – Εσείς επιλέγετε ένα ύφασμα και ενώνετε τα κομμάτια, χρησιμοποιώντας μία μοδίστρα και προμηθευτές υφασμάτων απευθείας από τον προμηθευτή επίπλωσης ή από τοπικό έμπορο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ – βεβαιωθείτε ότι τα υφάσματα σας συμμορφώνονται με τους απαιτούμενους νόμους.

ΒΗΜΑ 6 – Εγκατάσταση και επένδυση

Όταν πρόκειται για εγκατάσταση σε ένα εμπορικό περιβάλλον, είναι επιτακτική ανάγκη οι κουρτίνες και τα μαλακά υφάσματα σας να τοποθετηθούν και να επενδυθούν με τα υψηλότερα πρότυπα. Τα στηρίγματα των κουρτινών, των στύλων και των περσίδων πρέπει να είναι ασφαλή και αρκετά ισχυρά ώστε να αντέχουν την καθημερινή κακοποίηση από τους πελάτες του ξενοδοχείου/ξενώνα. Οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου περιμένουν τα πάντα να δουλεύουν χωρίς πρόβλημα ή μπορεί να ζητήσουν εκπτώσεις ή επιστροφές χρημάτων. Έτσι το υλικό πρέπει να λειτουργεί τέλεια χωρίς πρόβλημα.

Βεβαιωθείτε ότι τα εξαρτήματα στερέωσης είναι ασφαλή και στιβαρά. Ιδανικά περάστε μέσα από το γύψο στο πίσω μπλοκ. Χρησιμοποιήστε σκληρυμένα τρυπάνια για να τρυπήσετε τα σκληρότερα μπλοκ και τον χάλυβα.

Μόλις το υλικό είναι έτοιμο και λειτουργεί, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι SILICON SPRAY για να το λιπαίνετε ώστε το glider να κινείται όμορφα και με τις πιο απαλές πινελιές.

Όταν προσθέτετε επένδυση στις κουρτίνες, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μεταλλικούς γάντζους, πριν τραβήξετε και συνδέσετε όλες τις κουρτίνες με ταινία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να την ξεδιπλώσετε και στη συνέχεια να την κολλήσετε στο glider σε ένα κουρτινόξυλο ή στα δαχτυλίδια ενός στύλου.

Αφήστε μια απάντηση