Enter your keyword

Οδηγός αγοράς κουρτίνας

Σε αυτόν τον οδηγό αγοράς κουρτίνας θα μάθουμε χρήσιμα και σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν και μετα την αγορά τους. Με την ολοκλήρωση τις ανάγνωσης μπορείτε να δείτε τις κουρτίνες που διαθέτουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Όμορφες κουρτίνες για κάθε στυλ διακόσμησης

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για το τέλειο ζευγάρι κουρτινών, είναι καλύτερο να έχετε ήδη κάποιες ιδέες για κουρτίνες παραθύρων. Οι κουρτίνες είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης. Μπορούν να δημιουργήσουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, καθώς και να αποδώσουν μια πιο έντονη πινελιά στο χώρο σας, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο . Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να εμπνευστείτε περαιτέρω!! Μάθετε περισσότερα για στυλ διακόσμησης.

Οι καλύτερες κουρτίνες για κάθε δωμάτιο

Η επιλογή κουρτινών για κάθε χώρο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ευτυχώς για εσάς, αναλύσαμε τα καλύτερα στυλ κουρτίνας και υφασμάτων για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τις προσωπικές προτιμήσεις διακόσμησης. Πάρτε μια χρήσιμη ιδέα σχετικά με τα στυλ που θα ταίριαζαν στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, στην κουζίνα, στην τραπεζαρία, στο μπάνιο και στον υπαίθριο χώρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τον οδηγό αγοράς κουρτίνας για κάθε δωμάτιο!
Πώς να κάνετε το χώρο σας οπτικά μεγαλύτερο, με τη βοήθεια των κουρτινών;

Οι καλύτεροι τύποι υφασμάτων για κουρτίνες

Ο οδηγός αγοράς κουρτίνας
Με τόση ποικιλία υφασμάτων κουρτίνας, πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα κάνετε την κατάλληλη επιλογή για το δωμάτιό σας; Τα διαφορετικά υφάσματα είναι ιδανικά για διαφορετικά δωμάτια. Για παράδειγμα, οι κουρτίνες από πολυεστέρα λειτουργούν καλά στα υπνοδωμάτια, αλλά δεν ενδείκνυνται για κουζίνες, επειδή το υλικό τους είναι εύφλεκτο και απορροφά οσμές. Τα λευκά είδη, από την άλλη πλευρά, αποτελούν μια υπέροχη επιλογή για κουρτίνες κουζίνας. Μάθετε περισσότερα για τα υφάσματα στον οδηγό μας για τα υφάσματα κουρτίνας.

Τι Χρώμα Κουρτίνες Ταιριάζουν με…;

Εάν θέλετε να φρεσκάρετε την όψη ενός δωματίου αλλάζοντας τις κουρτίνες, αλλά δεν ξέρετε πώς να ταιριάξετε τα καλύμματα των παραθύρων με τους τοίχους, το δάπεδο και τα έπιπλα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Όσον αφορά το χρώμα, οι κορυφαίοι designers αγνοούν τα παραδοσιακά χρώματα και αντί αυτών χρησιμοποιούν έντονα χρώματα από συγκεκριμένες παλέτες.
Συνέχισε το διάβασμα.

  1. Χρησιμοποιήστε Κλασικούς Συνδυασμούς Χρωμάτων
  2. Χρησιμοποιήστε Μοτίβο και Υφή
  3. Συμβουλευτείτε έναν Τροχό των Χρωμάτων
  4. Χρησιμοποιήστε Αντίθεση Θερμού και Ψυχρού
  5. Εμπιστευθείτε τα Συναισθήματά Σας

Πού θα κρεμαστεί η κουρτίνα; Σε κουρτινόξυλο ή σιδηρόδρομο;

Κρέμασμα κουρτίνας σε κουρτινόξυλο


Για να κρεμάσουμε κουρτίνες σε κουρτινόξυλο έχουμε 2 επιλογές:
1) Πάνω στο κουρτινόξυλο

Όταν αποφασίσουμε να παραγγείλουμε κουρτίνα που θα κρεμαστεί πάνω στο κουρτινόξυλο, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι το κόστος της θα είναι υψηλότερο. Σε αυτή την περίπτωση εξαιρούνται οι έτοιμες κουρτίνες, οι οποίες παράγονται μαζικά και σε συγκεκριμένες διαστάσεις, κυρίως από την Κίνα.


Γιατί είναι ακριβή η ραφή κουρτίνας με τρουκς και τι εναλλακτικές υπάρχουν?
Η ποιότητα των υλικών και η περίπλοκη και χειροποίητη εργασία κάνουν την διαφορά στην τιμή τους. Η εναλλακτική λύση για κουρτινόξυλο είναι το τούνελ, όπου περνάμε το κουρτινόξυλο μέσα από το πάνω μέρος της κουρτίνας. Μια ακόμη πιο οικονομική λύση, που μειώνει το κόστος στο μισό, είναι οι τιράντες.

Η σούρα είναι πάντα 1/2 και δεν επιτρέπει το τέντωμα της κουρτίνας πάνω στο κουρτινόξυλο. Σε περίπτωση που παρατηρείτε ότι το κουρτινόξυλο είναι αρκετά χοντρό, επικοινωνήστε με κάποιον ειδικό, προκειμένου να σας ενημερώσει σχετικά με το αν είναι προτιμότερο να περαστούν στο κουρτινόξυλο κρίκοι.

2) Πάνω σε γαντζάκια (κρίκους)

Αν θέλουμε η κουρτίνα μας να μετακινείται εύκολα πάνω στο κουρτινόξυλο, θα πρέπει να επιλέξουμε τους κρίκους.

Κρέμασμα κουρτίνας σε σιδηρόδρομο

Το κρέμασμα σε σιδηρόδρομο είναι μια πρακτική λύση που ενδείκνυται για εσωτερικούς χώρους. Κρεμάμε την κουρτίνα σε ταινία πιέτα, με δυνατότητα επιλογής 3 επιπέδων ύψους. Σε ένα παιδικό δωμάτιο όπου τα παιδιά συνηθίζουν να παίζουν και να τραβάνε τις κουρτίνες, η επανατοποθέτησή τους πάνω στον σιδηρόδρομο, θα είναι μια καθημερινή εργασία, καθώς τα γαντζάκια μπορούν να βγουν εύκολα. Για πιο εντυπωσιακή σούρα και εμφάνιση, εκτός από απλή ταινία πιέτα 7 εκατοστών, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε ταινία με κουφόπιετα, διπιέτα, τριπιέτα και με φάρδος μέχρι τα 17 εκατοστά. Αυτού του είδους τις ταινίες τις επιλέγουμε για να τις ράψουμε σε υφάσματα, όπως ζακάρ, ταφτάς, βαμβακερά. Εάν η κουρτίνα μας έχει διαφάνεια χρησιμοποιούμε πιέτα με διαφάνεια, ώστε να μην φαίνεται η πιέτα στο πάνω μέρος.

Τι είναι η σούρα μιας κουρτίνας και πώς την υπολογίζουμε;
Η σούρα μιας κουρτίνας είναι οι καμπύλες που αυτή κάνει όταν μαζευτεί (σουρωθεί). Συνήθως, για να καλύψετε ένα παράθυρο ενός μέτρου χρειάζονται 2 μέτρα ύφασμα. Σε περίπτωση που διαθέτετε πολύ λεπτές κουρτίνες, όπως οι βουαλ ή και γάζες, προκειμένου αυτές να είναι πλούσιες θα χρειαστείτε 2,5 – 3 μέτρα.

Μάθετε πώς μπορεί να σουρωθεί η κουρτίνα με απλούς και εύκολους τρόπους. Η διαδικασία είναι ίδια για όλες τις ταινίες (απλή πιέτα, κουφόπιετα, διπιέτα)

Μάθετε περισσότερα για τους τρόπους στερεώματος κουρτίνας, όπως επίσης τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τους.

Κόστος ραπτικών

Απλή πιέτα – κόστος ραπτικών 2€ το μέτρο

Τιράντες – κόστος ραπτικών 8€ το μέτρο

Τρουκς – κόστος ραπτικών 15€ το μέτρο

Ψευδοτρουκς – κόστος ραπτικών 3€ το μέτρο

Τούνελ – κόστος ραπτικών 2€ το μέτρο

Τι εννοούμε διπλόφαρδο – μονόφαρδο ύφασμα και πώς να επιλέξουμε το σωστό;

Διπλόφαρδα υφάσματα ονομάζονται εκείνα που έχουν φάρδος 280 εκατοστά και άνω. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παράθυρα και οι κουρτίνες που θέλουμε να ράψουμε για αυτά δεν υπερβαίνουν αυτό το ύψος, οπότε τα υφάσματα αυτά είναι κατάλληλα για εμάς, με εξαίρεση εκείνα, το μοτίβο των οποίων είναι οριζόντιο στο τρέχον μέτρο. Υφάσματα που έχουν οριζόντιο μοτίβο στο τρέχον μέτρο ενδείκνυνται για χώρους με αρκετό ύψος (π.χ 3,5 μέτρα), όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και βίλες.

Πώς μετράμε τις κουρτίνες;

Σε κουρτίνες που έχουν τρουκς, τιράντες, δεσίματα, ψευδοτρούκς μετράμε από το πάνω μέρος του κουρτινόξυλου μέχρι το σημείο που θέλουμε. Αν έχετε κρίκους μετράμε από τα γαντζάκια μέχρι το σημείο που θέλουμε, που συνήθως είναι 1-2 εκατοστά πάνω από το πάτωμα. Εικόνα Β.
Στις κουρτίνες με σιδηρόδρομο, μετράμε από τα γαντζάκια μέχρι το σημείο που θέλουμε. Παρακάτω παρουσιάζονται 3 επιλογές, από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο. Σε περίπτωση που αυτός ο οδηγός αγοράς κουρτίνας δεν σας βοήθησε, μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να μετρήσετε τις κουρτίνες.

Παρακάτω απεικονίζονται 3 κουρτίνες με διαφορετικό ύψος:

Πώς να βρείτε τα σωστά κουρτινόξυλα;

Τα κουρτινόξυλα είναι το κλειδί για την όμορφη εμφάνιση των παραθύρων σας. Όταν τοποθετούνται πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά, καθώς και όταν έχουν λάθος μέγεθος για το παράθυρό σας ή την μπαλκονόπορτα, μπορούν να “χαλάσουν” το τελικό αποτέλεσμα. Γενικά, οι κουρτίνες πρέπει να τοποθετηθούν 10 έως 20 εκατοστά πάνω από το πλαίσιο του παραθύρου σας, δίνοντας στα παράθυρά σας μια όμορφη και κομψή εμφάνιση. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τέλεια ράβδο κουρτίνας στην πρώτη σας προσπάθεια, ανατρέξτε στις χρήσιμες συμβουλές μας για την αγορά ράβδων κουρτίνας .
Οδηγός για κουρτινόξυλα παραθύρων.

Σημαντικά αξεσουάρ κουρτίνας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κουρτίνες θεωρούνται σημαντικό μέρος του παραθύρου που το καλύπτουν συνολικά, αλλά ποια είναι τα διαθέσιμα αξεσουάρ για την ενίσχυση του τρόπου χρήσης τους. Μπορούμε να φτιάξουμε κουρτίνες από μια τεράστια ποικιλία υφασμάτων, όπως πολυεστέρας, βαμβάκι, δαντέλα και ούτω καθεξής. Όπως όλοι γνωρίζουμε οι κουρτίνες έχουν αξιοσημείωτη επίδραση στη διάθεση και το στυλ οποιουδήποτε δωματίου στο σπίτι σας σε συνδυασμό με τα καταλληλα αξεσουάρ.


Τα δεσίματα είναι ένα πρακτικό και διακοσμητικό αξεσουάρ. Χρησιμοποιούνται για να συγκρατούν την κουρτίνα στο πλαϊνό τμήμα του παραθύρου. Τα δεσίματα είναι ένας απλός τρόπος για να εισαγάγετε τη διασκέδαση και το δράμα σε ένα εσωτερικό χώρο. Υπάρχουν τόσα πολλά παράξενα σχέδια που διατίθενται σήμερα, από αφρώδεις χάντρες έως το παραδοσιακό στριμμένο κορδόνι. Με κάθε αγορά κουρτίνας στο 3ο βήμα υπάρχει η επιλογή αγοράς δεσίματος από το ίδιο ύφασμα.

Ισιο δεσιμο
Με καμπύλη

Διακοσμήστε τον τοίχο σας με τα αμπράζ. Αυτά είναι πλέον πολύ δημοφιλή στους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, καθώς είναι πολύ πιο εύκολα στη χρήση από ότι το παραδοσιακό δέσιμο. Στερεώνονται στον τοίχο, στο πλάι των κουρτινών, ώστε να μην μπορείτε να τα χάσετε.

Λάβετε υπόψη ότι, το στυλ κουρτίνας και τα αξεσουάρ σας θα πρέπει να συνδυάζονται με τα έπιπλα του δωματίου σας, τα δάπεδα, τους τοίχους και τη γενικότερη διακόσμηση.

Κουρτίνες συσκότισης (Blackaout)

Η ειδικοί υποστηρίζουν πως όσο πιο σκοτεινό είναι ένα δωμάτιο, τόσο πιο ξεκούραστος θα είναι ο ύπνος σε αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί επιλέγουν κουρτίνες με συσκότιση.
Στην αγορά μπορούμε να βρούμε μονόχρωμες κουρτίνες, έτοιμες κατά παραγγελία. Αν επιθυμείτε μοτίβα στις κουρτίνες και δυσκολεύεστε να τα βρείτε, εμείς μπορούμε να τα ράψουμε ντουμπλαριστά, επιλέγοντας ένα ύφασμα (blackaout) για την πίσω πλευρά και ένα για την μπροστινή. Μάθετε πώς οι κουρτίνες μπορούν να επηρεάσουν έναν υγιή ύπνο.

Κουρτίνες για κάθε εποχή

Για τον χειμώνα

Για καλύτερη μόνωση από το κρύο του χειμώνα μπορείτε να κρεμάσετε “βαριές” κουρτίνες από χοντρά υλικά, όπως η στόφα, το βελούδο και το σενιλ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπλοκάρετε τον κρύο αέρα ενδιάμεσα στις κουρτίνες και στα παράθυρά σας.

Για την άνοιξη

Για την άνοιξη και το καλοκαίρι ιδανικές είναι οι λεπτές γάζες, οι βαμβακερές και οι λινές κουρτίνες, καθώς επιτρέπουν στον αέρα και στο φως να περάσουν στο εσωτερικό. Σε περίπτωση που το καλοκαίρι ή την άνοιξη το υπερβολικό φως είναι ενοχλητικό για τον ύπνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουρτίνες συσκότισης.

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες;

Το καθάρισμα των κουρτινών σας είναι εύκολο όταν γνωρίζετε πώς να το κάνετε! Παρατίθενται κάποιες συμβουλές για το καθάρισμα των κουρτινών στο σπίτι – από καθαρισμό με ατμό μέχρι πλυντήριο.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείς να καθαρίσεις την κουρτίνα με απλούς και εύκολους τρόπους.

Ποιες κουρτίνες έχουν διαφανεια;

Οι δαντέλες

Οι βουάλ

Οι γάζες



Ποιες κουρτίνες δεν ξεθωριάζουν στις ακτίνες του ηλίου;

Το Dralon που είναι ένα ακρυλικό ύφασμα καλυμμένο με τεφλόν και είναι ένα κλασικό αδιάβροχο ύφασμα εξωτερικών χώρων. Η σταθερότητα του φωτός είναι 6 στα 8, κάνοντας το dralon τέλειο για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, για μαξιλάρια, τραπεζομάντηλα και άλλα.
Γιατί κάποιες κουρτίνες ξεθωριάζουν από το φως του ήλιου;

Έτοιμες κουρτίνες

Πλεονεκτήματα
Οικονομική λύση
Ταχύτητα αγοράς

Μειονεκτήματα
Δεν εφαρμόζουν σε όλα τα παράθυρα – μπαλκονόπορτες
Συνήθως υστερούν σε ποιότητα
Δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και ποιότητες

Μεγάλη ποικιλία σε έτοιμες κουρτίνες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κουρτίνες κατά παραγγελία

Πλεονεκτήματα
Μεγάλη ποικιλία σε ποιότητες και χρώματα
Διατάσεις που προσαρμόζουν στα παράθυρα – μπαλκονόπορτες
Πλούσιο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα

Μειονεκτήματα
Υψηλό κοστολόγιο
Αναμονή παραγγελίας 1-3 εβδομάδες

Σε ποια περίπτωση τα παράθυρα μας δεν χρειάζονται κουρτίνες;

Ακούμε συνεχώς την ίδια φράση από ειδικούς διακόσμησης: “οι κουρτίνες προσδίδουν στο χώρο σας την αίσθηση πληρότητας”. Θα μπορούσατε ίσως και να παρομοιάσετε ένα δωμάτιο χωρίς κουρτίνες σαν ένα παζλ με χαμένα κομμάτια. Αλλά ισχύει πάντα αυτό; Θα σας συμβουλεύαμε, λοιπόν, να εξοικειωθείτε με τις παρακάτω περιπτώσεις, όπου οι κουρτίνες όχι μόνο δεν είναι απαραίτητες, αλλά δεν χρειάζονται καθόλου.

Τι είδους παράσιτα μπορούν να βλάψουν τις κουρτίνες;

Φαίνεται πως παρατηρήσατε ότι οι αγαπημένες σας κουρτίνες δεν είναι και στα καλύτερά τους. Έχετε αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για να τις διατηρήσετε καθαρές και ακολουθήσατε κάθε συμβουλή και κόλπο που υπάρχει, ώστε αυτές να παραμείνουν σε τέλεια κατάσταση. Και πάλι, με κάποιο τρόπο, υπάρχει ακόμα μια μικρή τρύπα ή κάποιο κομμάτι όπου το υλικό της κουρτίνας έχει εξασθενήσει. Αν η βλάβη στις κουρτίνες σας προέρχεται από μόλυνση από παράσιτα, τότε ό,τι κι αν είναι αυτό που τρώει τις κουρτίνες σας, δε θα σταματήσει χωρίς μάχη. Περισσότερα

Πόσο σημαντική είναι η σωστή ραφή μιας κουρτίνας και πώς επηρεάζει την εμφάνιση της στο παράθυρο.

Λάθη που συχνά κάνουμε

  1. Δεν μετράμε σωστά το ύψος.
  2. Χρησιμοποιούμε πολύ μαλακτικό με αποτέλεσμα όταν η κουρτίνα έρθει σε επαφή με τις ακτίνες του ηλίου να σκίζεται σαν χαρτί.
  3. Πλένουμε τα υφάσματα σε μεγάλες θερμοκρασίες με στύψιμο, με αποτέλεσμα να κονταίνουν.
  4. Αγοράζουμε ένα ύφασμα ή μια κουρτίνα online, χωρίς να υπολογίζουμε την απόκλιση του χρώματος από το πραγματικό χρώμα. Σε κάθε κινητό ή υπολογιστή τα χρώματα διαφέρουν. Ρωτάμε για το χρώμα, αν επιθυμούμε κάποια συγκεκριμένη απόχρωση.
  5. Αγοράζουμε βλέποντας μόνο την φωτογραφία του προϊόντος ή μόνο την τιμή. Λόγω της ύπαρξης πολλών επιλογών ραφής, οι αρχικές τιμές και οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και διαφοροποιούνται ανάλογα με την εκάστοτε παραγγελία. Γι’ αυτόν τον λόγο οφείλουμε να διαβάζουμε προσεκτικά τις περιγραφές.

Πιστοποιητικό ποιότητας από την Oeko-tex

Ενας λογος παραπανο για να αγορασετε μια κουρτινα ειναι η πιστοποιηση απο την OEKO TEX για την ποιοτητα τον υφασματατων. Το OEKO-TEX® επιτρέπει στους καταναλωτές και τις εταιρείες να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις που προστατεύουν τον πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές. Η διαδικασία δοκιμών και πιστοποίησης στην οποία βασίζονται τα πρότυπα εγγυάται τη μέγιστη ασφάλεια των καταναλωτών.

Πώς να παραγγείλετε Online κουρτίνες σε 3 απλά βήματα;

Στο πρώτο βήμα, στο πεδίο μήκος – ύψος εισάγετε τα μέτρα σας, είτε έχετε κουρτινόξυλο, είτε σιδηρόδρομο. Θα παρατηρήσετε την τιμή να αλλάζει αυτόματα υπολογίζοντας την κουρτίνα με σούρα 1/2, δηλαδή με καμπύλες. Αν δεν επιθυμείτε σούρα, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή αυτή στο επόμενο βήμα, όπως θα δείτε παρακάτω. Λίγο πιο κάτω επιλέγετε πού θα κρεμαστεί η κουρτίνα. Αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι επιμέρους λεπτομέρειες χρειάζεται να έχει η κουρτίνα σας. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να κρεμαστεί σε κουρτινόξυλο, θα πρέπει να την ράψουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξέχει το ύφασμα στο πάνω τμήμα της και το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Πατώντας το επόμενο, στο δεύτερο βήμα υπάρχει η επιλογή κρεμάσματος. Αν δεν επιθυμείτε η κουρτίνα σας να έχει σούρα, επιλέξτε 1/1. Σε αυτήν την περίπτωση η τιμή μειώνεται στο μισό από την αρχική. Στο τρίτο και τελευταίο βήμα, αν θέλετε δέσιμο από το ίδιο ύφασμα, επιλέγετε απλό δέσιμο ή με καμπύλη. Τέλος, πατήστε το κουμπί προσθήκη στο καλάθι.

Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3


Πώς να παραγγείλετε κουρτίνες από τα υφάσματα μας;

Από το πεδίο Προσαρμογή επιλέγετε την κουρτίνα και εισάγετε τα μέτρα σας. Προσοχή: στα μέτρα που εισάγετε δεν υπολογίζεται η σούρα. Οπότε σε περίπτωση που επιθυμείτε η κουρτίνα σας να διαθέτει καμπύλες, θα πληκτρολογήσετε διπλάσια μέτρα. Για παράδειγμα, για ένα κουρτινόξυλο με μήκος 100 εκ., θα εισάγετε 200 με 210 εκατοστά (συνήθως, βάζουμε 10 εκ. επιπλέον για τα γαζιά). Στην συνέχεια, επιλέγετε από τον τρόπο κρεμάσματος αν επιθυμείτε συνεχόμενη πιέτα , τιράντες ή τρουκς. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσαρμόσετε οποιοδήποτε ύφασμα στα μετρα του παραθύρου σας ή της μπαλκονόπορτάς σας.

Φωτογραφίες κουρτινών από πελάτες

Περισσότερες φωτογραφίες

Κουρτίνες για επαγγελματίες

Ζητήστε προσφορά

Αφήστε μια απάντηση